Mikor van Rikárdó névnap?

Február 7-én és április 3-án.

Rikárdó névnap - Riccardo Patrese

Talán a leghíresebb Rikárdó: Riccardo Patrese Forma 1-es versenyző

Valamint szeptember 18-án, november 15-én.

A Rikárdó a Richárd férfinév spanyol változatából magyarosított név. Germán eredetű, jelentése: hatalmas, uralkodó+erős, merész, fejedelmi. Spanyolul Ricardo, olaszul Riccardo. 

Női párja: Rikarda.

Híres Rikárdó: Riccardo Patrese Forma 1-es versenyző, Ricardo Moniz holland labdarúgó, 2012-13-ban a Fradi edzője, Ricardo Medina Jr. amerikai színész, Ricardo Quaresma portugál labdarúgó, Riccardo Pizzuti olasz színész, kaszkadőr (a Bud Spencer-Terence Hill filmekből), Riccardo Paletti olasz Formula-1- es pilóta, Rácz Péter Rikárdó a 2015-ös esztendő első újszülöttje Magyarországon.

Riccardo Paletti F1-es autóversenyző Milánóban született 1958-ban és 1982-ben tragikus balesetet szenvedett a kanadai nagydíjon és meghalt. Az Osella nem túl sikeres csapatával kezdte pályafutását 1982-ben, és még abban az évben a Kanadai Nagydíjon pole pozícióban lefulladó Pironi Ferrarijának ütközött 200 km-es sebességgel.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hogyan írjuk helyesen: helyszíni vagy helyszini? Melyik hónap 31 napos? Hogyan írjuk helyesen: kilométer vagy kilóméter? Mi a címe a képnek? Hogyan írjuk helyesen: fúj vagy fuj? Mikor van Gergely névnap? Hogyan írjuk helyesen: kör alakú vagy köralakú? Hogyan írjuk helyesen: brillíroz vagy brillírozik? Hogyan írjuk helyesen: Argentína vagy Argentina? Keresztrejtvény – 16.04.27.

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.