Mikor van Rebeka névnap?

Szeptember 2.

Héber eredetű női név, a legvalószínűbb jelentése üsző, ám mások szerint szerint jól táplált illetve megkötöző, megigéző.

 

rebeka-névnap

A képen látható virágok együtt élnek az emberekkel. Tulajdonképpen köztéri szobroknak is tekinthetjük őket praktikus, hétköznapi funkciókkal. Az emberek közelségére kinyitják szirmaikat, és árnyékot adnak, este pedig fényt. A képre kattintva több fotót is láthatsz róluk. Jeruzsálem egyik forgalmas terén ültették el őket az ötletes tervezők.

 

Híres Rebekák: Kárpáti Rebeka szépségkirálynő, Gyulay Rebeka fitness európabajnok, Rebecca Hall angol színésznő, Rebecca Black amerikai énekes, Uhrin Benedek Rebeka című dala.

karpatiA Miss Universe Hungary győztese lett 2013-ban Kárpári Rebeka, aki végül nem került be a 16 legszebb lány közé a Miss Universe moszkvai döntőjében. A szépségkirálynőtől azonban nem áll távol a színészet sem, édesapja, a Barátok közt egykori sztárja, R. Kárpáti Péter. A szépség így nem csak modellként, hanem színészként is kipróbálta magát, Bodolai Szabi fejét csavarta el a TV2 Jóban Rosszban című szappanoperájában. 

 

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?

 

 

Melyek a legnépszerűbb 4*-csillagos szálláshelyek Magyarországon Hogyan írjuk helyesen: figyelemre méltó vagy figyelemreméltó? Hogyan írjuk helyesen: imádat vagy ímádat? Balázs családnév – mi az eredete, jelentése? Keresztrejtvény – 10.15. Keresztrejtvény – 07.20. Hogyan írjuk helyesen: Szabadság-szobor vagy Szabadságszobor? Keresztrejtvény – 12.04. Keresztrejtvény – 12.23. December 14. – miről nevezetes?