Mikor van Ráhel névnap?

Február 4-én.

Ráhel névnap - Orbán Ráhel esküvője

Orbán Ráhel esküvője – fotó MTI

Valamint május 2-án, július 11-én valamint október 24-én.

Héber eredetű név, bárány jelentéssel.

Ráhel névnap - Raj Ráhel tortakészítőHíres Ráhelek: Raj Ráchel tortatervező, flódni készítő (kis képünkön), Orbán Ráhel vendéglátós, Orbán Viktor legidősebb lánya (a fenti képünkön), Rachel Weisz Oscar-díjas brit színésznő, Rachel Zoe stylist, Rachel Roe amerikai divattervező, Evan Rachel Wood színésznő. 

Angolul, franciául Rachel. 

Ráhel névnap - Rachel Weisz
Rachel Weisz (Paul Smith / Featureflash)

Ráhelt a Bibliából, mint áldozatos édesanyát ismerjük. Jákób második felesége volt, testvére, Lea után. Sokáig nem született gyermeke. Végül hosszas könyörgését Isten meghallgatta, és két fia született: József és Benjámin vagy Benóni. A második szülés nagyon nehéz volt, Ráhel belehalt. Bételből Efrátába mentek, amikor a szülés megindult. Az úton temette el őt Jákób, sírja fölé emlékoszlopot állított. Ráhel sírja lett a zsidók legfontosabb kegyeleti helye. Ráhelt ősanyjuknak tekintik. Ezt a helyet keresztyén és mohamedán asszonyok is felkeresik gyermekáldásért esedezve. 

Ráhel névnap - Rachel Nevada
UFO-mutogatás Rachelben

 A legfurcsább Ráhel: Rachel település Nevada államban van. Az UFO-rajongók mekkája. 100 mérföldre északra van Las Vegastól, a híres-neves 51-es körzet mellett. A településnek 2010-ben mindössze 54 lakója volt, de a földönkívüli élet hívei nagy számban jelennek meg itt. Rachel a 375-ös út mentén fekszik, amit ET-útnak is hívnak. Rachelből több földút is vezet a misztikus 51-es körzetbe.

További olvasnivalók Ráhel témában:

Orbán Ráhelről mindent >> hír24
Interjú Raj Ráchellel >>NL Café
Polereczki Ráhel blogjai>>Caféblog

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?