Mikor van Polikárp napja?

Január 26-án és február 23-án.

Polikárp névnap - Izmir óratorony

A képen Izmir (a hajdani Szmirna), ahonnan Szent Polikárp származik

A görög Polükarposz férfinévből ered, jelentése: bőtermő.

Polikárp névnap - Zakar Ferenc PolikárpHíres Polikárp: Szmirnai Szent Polikárp (69-155), Zakar Ferenc Polikárp zirci főapát (képünkön).

 

Polikárp a kis-ázsiai Szmirna (ma Izmir, Törökország harmadik legnagyobb városa) püspöke volt. Szent János apostol tanítványa. A filippiekhez írt levele fennmaradt, melyben a keresztény hit alaptételeiről ír. Az apostolok tanításait követte és hamisítatlanul adta tovább írásban és szóban. Szakadár egyházi csoport ásta alá tekintélyét. A prokonzulnál pogányok vádolták be és elárulták rejtekhelyét. A szmirnai zsúfolt cirkuszban vonták kérdőre, de ő kitartott Jézus tanításai mellett. 155-ben halt vértanúhalált. Máglyára ítélték, de a lángok állítólag szétváltak körülötte. Segítségét fülbántalmak esetén is szokták kérni.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap? 

 

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Mikor van Baldvin névnap? Mikor van Márta névnap? Kik a legnépszerűbb magán gyermekspecialisták? Miért olyan kicsi az ókori szobrok pénisze? Mi a címe a képnek? Agytorna 191. forduló Mi a címe a képnek? Keresztrejtvény – 16.02.05. Mikor van Huba névnap? Keresztrejtvény – 16.03.05.

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.