Mikor van Perpétua névnap?

Március 6-án és 7-én.

Perpetua névnap - perpetua roxa

Perpetua roxa

Latin eredetű női nevünk jelentése állhatatos, örökös, örökké tartó, szakadatlan, szüntelen. A perpetuum mobile – örökmozgó szerkezet is ugyanebből a szóból származik. Napjainkban két magyar ember is létezik, aki azt állítja, birtokában van az örökmozgónak, de nem fedik fel titkukat (az egyikük Egely György).

A Perpétua roxa egy lila virágú gyógynövény, melyet torokgyulladásra, köhögésre, légúti betegségekre ajánlanak.

Híres Perpétua: Szent Perpétua és Szent Felicitász vértanúk, a Septimius Severus-féle üldözés alatt Karthágóban (203) mondtak ellent a hittagadásnak. Perpetua felicitas – örök boldogság szóösszetételként kapcsolódik egybe nevük jelentése.

Perpetua, szereplő a Bridget Jones naplója című angol-amerikai vígjátékban, mely Helen Fielding könyvéből készült. A történetben Perpetua egy tipikus vénlány, Bridget munkatársa, akinek Bridget bemutatja Mark Darcyt (érdekesen).

Perpetua Fancurt a Lunaszkópot feltaláló boszorkány a Harry Potter kortárs fantasy regénysorozatban, melynek szerzője J. K. Rowling.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap? 

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Mikor van Ingrid névnap? Milyen eredetű a fifika szavunk? Keresztrejtvény – 07.18. Keresztrejtvény – 11.21. Agytorna 79. forduló Mi a címe a képnek? Mióta fogható a Cartoon Network Magyarországon? Mikor van Stefánia névnap? Szabad-e osztálypénzt szedni az iskolákban, óvodákban? Ötöslottó nyerőszámok a 19. játékhéten 2016-ban

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.