Mikor van Paula névnap?

Január 26-án.

Paula Patton

Paula Patton amerikai színésznő – Déjà Vu,  Mission: Impossible – Ghost Protocol 
(Fotó:Joe Seer / Shutterstock.com )

Valamint február 20-án, június 11-én.

Latin eredetű név, kicsi, kis termetű jelentéssel.

Híres Paulák: Porter Paula grafikus, festő, Oravecz Paula író, Csáky Paula primadonna. Az 1880-as évek legünnepeltebb balerinája Ferenczy Paula. A Nemzeti Színház táncosnője volt, majd az Operaház tagja 1913-ig. Paula Patton amerikai színésznő – képünkön.

Angolul Pauline, franciául Paula.

Mézga Gézáné, született Rezovits Paula rajzfilmhős a ’60-as, ’70-es, ’80-as években rendszeresen álmodozott Hufnágel Pistiről, akihez nem ment feleségül, pedig lehet, hogy jobban járt volna. Ehhez képest a férjével, Gézával él, aki nem lopja a napot, lányával, Krisztával, aki tiszta gyagya, mert vizes az agya, valamint fiával, lüke Aladárral. Megtudjuk azt is, hogy kicsi a lakás, de mindenki csupa szív, szeretet. Kacsamadárként szárnyal a kedvük, és csuda jó kalandokba keverednek.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Pásztor családnév – mi az eredete, jelentése? Hogyan írjuk helyesen: forrófejű vagy forró fejű? Agytorna 74. forduló Mikor lesz az őszi szünet 2022-ben? Miért tiltja Mohamed ábrázolását az iszlám? Agytorna 80. forduló Mi a címe a képnek? Mióta jár családi adókedvezmény? Hogyan írjuk helyesen: pótalkatrészlista vagy pótalkatrész-lista? Keresztrejtvény – 10.15.

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.