Mikor van Patrik névnap?

Március 17.

Patrik névnap - Patrick Stewart

Patrick Stewart a Star Trek legendás kapitánya

A Patrícius latin eredetű férfinévnek az ír alakváltozata, jelentése: rómainak született nemes.

Híres Patrikok: Szent Patrik, Írország védőszentje, Patrick Dempsey amerikai színész, Patrick Duffy amerikai színész, Patrick Swayze amerikai színész, Csillag Patrik, a Spongyabob rajzfilm hőse.

A gyerekek nagy kedvencének Spongyabobnak a legjobb, leghűségesebb barátja Csillag Patrik, aki egy tengericsillag. Iszonyatosan buta, nehezen ért meg dolgokat, és rendkívül naiv. A kicsit dagi, rózsaszín, hsokszor elveszettnek tűnő Patrik SongyaBobtól két ajtónyira egy szikla alatt lakik. Imád buborékot fújni, medúzákra vadászni. Alkalmi munkái vannak, általában csak otthon heverészik, és természetesen merész kalandokba keveredik pajtásával.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?

Mikor van Fatime és Fatima névnap? Július 14. – miről nevezetes? Mikor van Ramóna névnap? Hogyan írjuk helyesen: San Franciscó-i vagy San Francisco-i? Mikor van Emerencia névnap? Hogyan írjuk helyesen: rémiszt vagy rémíszt? Szalai családnév – mi az eredete, jelentése? Hogyan írjuk helyesen: földközi-tengeri vagy földközi tengeri? Hogyan írjuk helyesen: kultúra vagy kultura? Hogyan írjuk helyesen: amíg vagy amig?