Mikor van Ottó névnap?

Július 2.

Ottó névnap - Otto von Bismarck mlékmű

Otto von Bismarck emlékmű Berlinben

A német Otto névből származik, ami az Ot- kezdetű germán eredetű nevek beceneve, a jelentése birtok, vagyon.

Híres Herman Ottó zoológus, Ottók: Otto von Bismarck német államférfi, Habsburg Ottó politikus, Kinizsi Ottó színész, Szabó Ottó színész, Ulmann Ottó színész, Viczián Ottó színész, Vincze Ottó labdarúgó.

Herman Ottó (Breznóbánya, 1835. június 26. – Budapest, 1914. december 27.) magyar természetkutató, zoológus (ornitológus, ichthiológus, arachnológus), néprajzkutató, régész és politikus. Sokoldalúsága előtt tisztelegve az utolsó magyar polihisztornak és a madarak atyjának is nevezték.

Vincze Ottó 11-szeres válogatott labdarúgó volt, a Barcelona B csapatát is erősítette egy ideig. A középpályásként játszó focista még nős volt, amikor viszonyt kezdett Görbicz Anita kézilabdázóval. Kapcsolatukat később rendezték és Vincze Ottó 2013-ban egy focipályán jegyezte el a világ egyik legjobb irányítójának tartott sportolónőt. Görbicz és Vincze Ottó közös kisfia 2015-ben születik.

 Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Mióta gyártják a Kinder Csokoládét? Mennyi a kerékpár megengedett sebessége? Van korlátozás? Agytorna 213. forduló Mikor van Mirella névnap? Mikor van Szilvia névnap? Mikor van Tádé névnap? Melyik magyar bizonyította be Einstein elméletét? Mikor van Nikolett névnap? Keresztrejtvény – 12.09. Milyen volt az ég alja a Kárpát medencében 2015. november 11-én?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.