Mikor van Ottó névnap?

Július 2.

Ottó névnap - Otto von Bismarck mlékmű

Otto von Bismarck emlékmű Berlinben

A német Otto névből származik, ami az Ot- kezdetű germán eredetű nevek beceneve, a jelentése birtok, vagyon.

Híres Herman Ottó zoológus, Ottók: Otto von Bismarck német államférfi, Habsburg Ottó politikus, Kinizsi Ottó színész, Szabó Ottó színész, Ulmann Ottó színész, Viczián Ottó színész, Vincze Ottó labdarúgó.

Herman Ottó (Breznóbánya, 1835. június 26. – Budapest, 1914. december 27.) magyar természetkutató, zoológus (ornitológus, ichthiológus, arachnológus), néprajzkutató, régész és politikus. Sokoldalúsága előtt tisztelegve az utolsó magyar polihisztornak és a madarak atyjának is nevezték.

Vincze Ottó 11-szeres válogatott labdarúgó volt, a Barcelona B csapatát is erősítette egy ideig. A középpályásként játszó focista még nős volt, amikor viszonyt kezdett Görbicz Anita kézilabdázóval. Kapcsolatukat később rendezték és Vincze Ottó 2013-ban egy focipályán jegyezte el a világ egyik legjobb irányítójának tartott sportolónőt. Görbicz és Vincze Ottó közös kisfia 2015-ben születik.

 Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?

Keresztrejtvény – 16.09.20. Hogyan írjuk helyesen: légi forgalom vagy légiforgalom? Mikor van Anett névnap? Hogyan írjuk helyesen: ekképp vagy eképp? Hogyan írjuk helyesen: hígít vagy higít? Keresztrejtvény – 11.27. Hogyan írjuk helyesen: bokszol vagy boxol? Balla családnév – mi az eredete, jelentése? Keresztrejtvény – 16.08.23. Mikor van Auguszta névnap?