Mikor van Oszkár névnap?

Július 31-én.

Oscar díj átadás

 Matthew McConaughey, Cate Blanchett, Lupita Nyong’o, Jared Leto a 89. Oscar-díj átadón
(Helga Esteb / Shutterstock.com)

Valamint február 3-án, március 3-án, december 1-én.

Skandináv, angol eredetű férfinevünk, mely a régi germán Ansgar névből származik. Jelentése istenség+dárda.

Híres Oszkár: Gáti Oszkár színész (Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Belmondo és mások szinkronhangja), Oscar Wilde ír író, Oscar Kokoschka osztrák expesszionista festő, Oskar Schindler német gyáros, több mint ezer zsidó munkás megmentője.

2014 egyik legnagyobb hazai netes gegje volt, amikor Rambo elszavalta nekünk Nagy László Ki viszi át a szerelmet című versét Gáti Oszkár hangján. Minden szó, minden tekintet és pillantás, minden hangsúly tökéletesen a helyén van ebben a videóban. Azóta sem tudunk betelni sem a humorával, sem a fantasztikus verssel. Igazi örökzöld született.

 

Brenner Oszkár, a szenesember, Az égig érő fű című ifjúsági filmben, mely Janikovszky Éva: Málnaszörp és szalmaszál című regényéből készült. Van egy bérház Budapesten, a Paripa utca 4. szám alatt, ahol nem csak unalmas dolgok történnek Misuval, az itt nyaraló kisfiúval, hanem több titok tudója lesz. Poldi bácsi parkőr, akit nagy szomorúságára nyugdíjba küldenek. Minden nap elmondja, hogy nagyon fog neki hiányozni a szép zöld gyep, amit megszokott a munkája során. A lakók az udvarra varázsolnak neki egy gyepszőnyeget a gyerekek és a szomszéd pincében dolgozó szenesember segítségével. 

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap? 

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hogyan írjuk helyesen: kísértet vagy kisértet? Keresztrejtvény – 08.24. Milyen névnapok vannak szeptemberben? Keresztrejtvény – 16.03.12. Volt-e Budapesten Manci-híd? Mikor van Roxána névnap? Keresztrejtvény – 07.11. Hogyan tudom megbecsülni a vérem alkoholszintjét? Hogyan írjuk helyesen: föld vagy főld? Miért hívták az ókori egyiptomiakat a szomszédaik büdös embereknek?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.