Mikor van Olga névnap?

Július 27.

olga-noskova

Olga Noskova orosz cukrász tortakölteményeinek csodájára jár mostanában az egész világ. A műalkotásoknak is beillő sütik különlegessége a tükörfényes máz, amely a különleges formákkal és színekkel együtt futurisztikus külsőt kölcsönöz ezeknek a nyalánkságoknak. Állítólag nem csak szépek, hanem finomak is.

 

A Helga orosz formájából származik, jelentése: megszentelt, egészséges, boldog.

Híres Olgák: Antal Olga színésznő, Czilczer Olga költőnő, Olga württembergi királyné, Olha Kosztyantinyivna Kurilenko ukrán modell, Olga Noskova orosz cukrász.

Sokan a hangját jobban ismerik, mint magát Antal Olgát, annak ellenére, hogy a színésznő játszott a veszprémi Petőfi Színházban, a Pécsi Nemzeti Színházban és a nyíregyházi Móricz Zsigmond színházban is. Antal Olga szerepei mellett azonban filmezett is, és rendszeresen szinkronizál. Ő kölcsönözte többek között a hangját Susan doktornőnek (Sherry Stringfield) a Vészhelyzet-ből, illetve 6 évadon keresztül a Helyszínelők-beli Catherine Willowsnak.

 

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Agytorna 119. forduló Hogyan írjuk helyesen: kitüntet vagy kitűntet? Szeptember 29. – miről nevezetes? Szilágyi családnév – mi az eredete, jelentése? Honnan mérik az egyszámjegyű főutak kilométereit Magyarországon? Mikor van Emil névnap? Keresztrejtvény – 16.01.01. Miért mondják az olaszokra, hogy “digók”? Hogyan írjuk helyesen: díjú vagy dijú? Kik a legnépszerűbb budapesti belvárosi nőgyógyászok?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.