Mikor van Nimród névnap?

Február 3-án.

Valamint április 28-án, augusztus 1-én, november 11-én.

Feltételezések szerint asszír eredetű név, vadász jelentéssel.

Híres Nimródok:

Antal Nimród filmrendező. Los Angelesben született, Magyarországon járt a Színház- és Filmművészeti Főiskolára. A 90-es évek végén jelentős sikereket mondhatott a magáénak. Klipeket is készített több együttesnek. 2003-ban Kontroll címmel jelent meg első nagy játékfilmje, amit írt és rendezett is. Ezzel hírnévre, valamint díjakra is szert tett. 2005-ben a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkeresztet is megkapta.

Nimród mezopotámiai király, Kézai Simon szerint a magyar nép őse, Hunor és Magor atyja. A Biblia szerint Noé dédunokája, vadászként és az erő szimbólumaként is ábrázolják. A Bábel tornya építőjének is szokták tekinteni.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap? 

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Mikor van Ajtony névnap? Hogyan lett szerencsétlen nap péntek 13? Mit jelent az, ha Szegeden azt mondják a fejedre, hogy ludáj? Mikor van Ábrahám névnap? Keresztrejtvény – 16.06.28. Mik a leggyakoribb kérdések a Startlap Agytorna játékkal kapcsolatban? Egy evőkanál liszt hány dkg? Keresztrejtvény – 16.01.17. Mi a címe a képnek? Melyek a legnépszerűbb kecskeméti magánrendelések?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.