Mikor van Nelli névnap?

Július 11.

Nelli névnap - Nelly Furtado
Nelly Furtado

A latin eredetű Kornélia becenevéből önállosult női név, amelynek jelentése: somfa, szarv.

Rendkívül ritka név, nem szerepelt 2000-ben és 2010-ben a száz leggyakoribb női név között.

Híres Nellik: Litvai Nelli író, Nelly Furtado énekesnő, Nelly Sachs Nobel-díjas írónő, Nelli Zhigansh jégtáncos. A híres Nellik között egy férfi is van Nelly, a rapper.

Első színházi szerepét még gimnazistaként kapta meg a Padlásban Fésűs Nelly, aki eztán számos darabban, majd televíziós sorozatban és szórakoztató műsorban szerepelt. Feltűnt többek között a Szomszédokban, a Família Kft.-ben és a Barátok köztben is. Negyvenkét évesen, 2014-ben született meg második kislánya, akinek világra jövetele a TV2 kamerái előtt zajlott, hisz szülei éppen az Édes élet című műsorban szerepeltek.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?

Keresztrejtvény – 16.02.29. Hogyan írjuk helyesen: nagymértékben vagy nagy mértékben? Szeptember 20. – miről nevezetes? Ötöslottó nyerőszámok a 32. játékhéten 2016-ban Mikor van Péter névnap? Ötöslottó nyerőszámok az 5. játékhéten 2016-ban Hogyan írjuk helyesen: lepapíroz vagy lepapiroz? Ötöslottó nyerőszámok a 17. játékhéten 2017-ben Április 15. – miről nevezetes? Banán fagyasztása: hogyan fagyasztható, meddig ehető a banán?