Mikor van Nárcisz névnap?

Október 29-én.

Nárcisz névnap - nárciszok

nárciszok

 

Ezenkívül március 18-án.

Nárcisz névnap - Nárcisz és PsychéGörög eredetű név, magát a virágot jelenti.

Híres Nárciszok: Kerényi Nárcisz meteorológus, Narcissa Malfoy a Harry Potter regény egy szereplője, Nárcisz Weöres Sándor Nárcisz és Psyché című művéből, amiből ugyanilyen címen Bódy Gábor filmet is készített Cserhalmi György főszereplésével (képünkön).

Nárcisz névnap - nárciszokNárciszok völgye: egy természetvédelmi terület Ukrajnában. A vékonylevelű nárcisz Ukrajnában csak Kárpátalja területén fordul elő.

A görög mitológiában Narcisszusz egy önmaga tükörképébe szerelmes ifjú volt, aki órákat töltött a folyóparton ülve, miközben magát nézte a vízben. Az istenek megharagudtak rá, és megakadályozandó, hogy feledésbe merüljön a története, virággá változtatták.

 

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Szücs családnév – mi az eredete, jelentése? Érdekes, hogy mennyi mindent nem tudtál Bud Spencerről Barna családnév – mi az eredete, jelentése? Hogyan írjuk helyesen: szimbolizál vagy szimbólizál? Hogyan írjuk helyesen: bírja vagy birja? Agytorna 17. forduló: Láttam már valahol… Hogyan írjuk helyesen: mind vagy mínd? Keresztrejtvény – 16.03.23. Hogyan írjuk helyesen: rizibizi vagy rizi bizi? Keresztrejtvény – 08.17.

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.