Mikor van Nárcisz névnap?

Október 29-én.

Nárcisz névnap - nárciszok

nárciszok

 

Ezenkívül március 18-án.

Nárcisz névnap - Nárcisz és PsychéGörög eredetű név, magát a virágot jelenti.

Híres Nárciszok: Kerényi Nárcisz meteorológus, Narcissa Malfoy a Harry Potter regény egy szereplője, Nárcisz Weöres Sándor Nárcisz és Psyché című művéből, amiből ugyanilyen címen Bódy Gábor filmet is készített Cserhalmi György főszereplésével (képünkön).

Nárcisz névnap - nárciszokNárciszok völgye: egy természetvédelmi terület Ukrajnában. A vékonylevelű nárcisz Ukrajnában csak Kárpátalja területén fordul elő.

A görög mitológiában Narcisszusz egy önmaga tükörképébe szerelmes ifjú volt, aki órákat töltött a folyóparton ülve, miközben magát nézte a vízben. Az istenek megharagudtak rá, és megakadályozandó, hogy feledésbe merüljön a története, virággá változtatták.

 

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hogyan írjuk helyesen: gulyás vagy gujás? Melyik virág lesz átlátszó az esőben? Hogyan írjuk helyesen: bedől vagy bedöl? Igaz-e, hogy a legtöbb bankjegy kokainnal szennyezett? Hogyan írjuk helyesen: katonanő vagy női katona? Hogyan írjuk helyesen: megfelelőség vagy megfelelősség? Mikor van Cintia névnap? Hogyan írjuk helyesen: hadd lássam vagy hagy lássam? Agytorna 116. forduló Mikor van Medárd névnap?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.