Mikor van Mirjam névnap?

Augusztus 22.

 

A Mária névnek az eredeti héber formája a Mirjam volt, ez a görög és latin bibliafordításokban módosult. Lehetséges jelentései: mirha, az ókor egyik legdrágább illatszere, keserűség.

Híres Mirjamok: Miriam Makeba dél-afrikai énekesnő, Miriam Margolyes angol színésznő, Mirjam Weichselbraun osztrák műsorvezető, színésznő.

Az 1950-es évek dél-afrikai jazz-zenéjének egyik ikonja volt Miriam Makeba, akinek a Pata Pata című száma 1967-ben világsláger lett. Az emberi jogokért harcolt. 1959-től száműzetésben élt a Come Back Africa című filmben való részvétele miatt. 1968-tól az Egyesült Államokból is kitiltották, miután házasságot kötött a Fekete Párducok polgárjogi mozgalom egyik vezetőjével. 2004-ben bekerült a 100 legfontosabb dél-afrikai személyt tartalmazó listába. 2008-ban egy koncert után, szívrohamot kapott.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Ötöslottó nyerőszámok a 15. játékhéten 2017-ben 2015. október 21. és 25. között Budapesten rendezik a WOMEX-et. Milyen esemény is ez? Mikor van Herbert névnap? Mit tegyünk, ha nem akarunk Windows 10-re frissíteni, és a felugró ablakot sem akarjuk látni? Január 29. – miről nevezetes? Agytorna 6. forduló: mi van a képen? Olcsóbb az éves megyei autópálya matrica? Megéri azt venni, vagy jobb az éves? December 16. – miről nevezetes? Hogyan írjuk helyesen: abszolút vagy abszolút? Hogyan írjuk helyesen: sírjon vagy sirjon?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.