Mikor van Márta névnap?

Mikor van Márta névnap?

Márta névnap: Július 29.

Valamint január 19-én.

A Márta név eredete, jelentése

Arameus eredetű bibliai női név, a jelentése: úrnő.

Híres Márták

Brunner Márta az RTL Klub Reggeli című műsorában, 2010-ben.
Brunner Márta az RTL Klub Reggeli című műsorában, 2010-ben. Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence

Brunner Márta színésznő, Dukesz Márta az első nő, aki az olimpiai fáklyával futott, Fónay Márta színművésznő, Sebestyén Márta énekesnő, Téli Márta színésznő, Záray Márta táncdalénekesnő.

Többek között Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar népdalénekes Sebestyén Márta, aki mára a világ legrangosabb koncerttermeiben lép fel. A világhírű énekesnő fellépett már a japán császár, a spanyol király és az angol uralkodói ház előtt is. 2010-ben kinevezték az Artists for Peace – Művészek a békéért társaság tagjává. Az egész világon összesen negyvenöt művész tartozik ide, köztünk mexikói indián író és olyan ismert művésznő is, mint Celine Dion. Magyarként Sebestyén Márta volt az első. Énekelt a több Oscar-díjjal kitüntetett Az angol beteg című filmben és a Deep Forest Grammy-díjas albumán is.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?

Hogyan írjuk helyesen: laposreszelő vagy lapos reszelő? Hogyan írjuk helyesen: híres vagy hires? Rácz családnév – mi az eredete, jelentése? Mikor van Bálint névnap? Keresztrejtvény – 16.07.27. Június 11. – miről nevezetes? Keresztrejtvény – 16.05.12. Hogyan írjuk helyesen: siet vagy síet? December 27. – miről nevezetes? Mikor van László névnap?