Mikor van Márta névnap?

Július 29.

 Valamint január 19-én.

Arameus eredetű bibliai női név, a jelentése: úrnő.

Híres Márták: Brunner Márta színésznő, Dukesz Márta az első nő, aki az olimpiai fáklyával futott, Fónay Márta színművésznő, Sebestyén Márta énekesnő, Téli Márta színésznő, Záray Márta táncdalénekesnő.

Többek között Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar népdalénekes Sebestyén Márta, aki mára a világ legrangosabb koncerttermeiben lép fel. A világhírű énekesnő fellépett már a japán császár, a spanyol kirány és az angol uralkodói ház előtt is. 2010-ben kinevezték az Artists for Peace – Művészek a békéért társaság tagjává. Az egész világon összesen negyvenöt művész tartozik ide, köztünk mexikói indián író és olyan ismert művésznő is, mint Celine Dion. Magyarként Sebestyén Márta volt az első. Énekelt a több Oscar-díjjal kitüntetett Az angol beteg című filmben és a Deep Forest Grammy-díjas albumán is.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Miért eszünk malacot újév napján? Mi a címe a képnek? Keresztrejtvény – 16.08.13. Hogyan írjuk helyesen: mikrobát vagy mikróbát? Hogyan írjuk helyesen: 9-cel vagy 9-el? Hogyan írjuk helyesen: hajol vagy halyol? Hogyan írjuk helyesen: gyűlöl vagy gyülöl? Kiről kapta nevét az Oscar-díj? Hogyan írjuk helyesen: helyes vagy hejes? Horváth családnév – mi az eredete, jelentése?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 1 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

  1. Márta, Jézus korában élő nő volt, Márta egyik testvére az a Lázár, akit Jézus negyednaposan feltámasztott. Márta a házánál látta vendégül Jézust, szorgos, ügyes asszonyként jellemzik.