Mikor van Márk névnap?

Április 25.

Márk névnap - Mark Zuckerberg

 Mark Zuckerberg (fotó: Thinkstock)

A német Marquard és a Markus német utónevek közös rövidülése, jelentése: a határerdőnek, a határvidéknek és a természetnek a védője.

Híres Márkok: Márk, a Bibliában található Márk evangéliuma szerzője, Marco Polo olasz utazó, Mark Zuckerberg a Facebook közösségi portál készítője, Mark Twain amerikai író, Bozsek Márk színész, Lakatos Márk stylist.

Már 12 éves korában érdeklődött a programozás iránt Mark Zuckerberg, aki ekkor édesapjának segítve létrehozta a Zucknet-et, mely a lakásuk és a fogászati rendelő számítógépei közötti kommunikációt biztosította. Az 1984-ben született zseni mindössze 20 éves volt, amikor társaival elindították a Facebook közösségi portált, amelynek 24 százalékos résztulajdonával 2014-re a világ 21. leggazdagabb emberévé vált. 2015-re a portálnak több mint 1 milliárd regisztrált felhasználója volt. Zuckerbergék pulikutyájának, Beast-nek a szüleit az ercsi Kalácsos kennelből importálták. 2013-ban Zuckerberg és felesége, Priscilla Chan a “Ludas Matyi Puli tenyészet” vendége, ahol egy új kis pulit és egy komondort néztek meg de végül nem vitték haza egyiket sem.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?