Mikor van Lúcia névnap?

Március 25-én.

Lúcia névnap - Lucy Liu

Lucy Liu
(Fotó – Thinkstock)

Valamint szeptember 16-án, december 13-án.

Női nevünk a latin eredetű Lúciusz férfinévből származik, annak női párja. Jelentése hajnalban született. Lux=fény szóból ered a név.

Rokon nevek: Luca (a Lúcia régi magyar alakváltozata), Lucilla (Little Richard híres dala a Lucille, sokan feldolgozták).

Híres Lúcia: Pártai Lúcia meteorológus, S. Hegyi Lúcia divattervező, I. Lúcia tripoliszi grófnő, Szent Lúcia vagy Luca siracusai (304 körül) szűz és vértanú, a szembetegségben szenvedők, a vakok, a bűnbánó utcanők és hegyes szerszámokkal dolgozók (varrónő, földműves, kézműves stb.) védőszentje.

Lúcia névnap - Lucy Liu
Lucy Liu (Fotó: Thinkstock)

Lucy Alexis Liu kínai származású amerikai színésznő, bevándorlók gyermeke 1968-ban született New York-ban. 5 évesen tanult meg csak kínaiul, a Beverly Hills 90210 című tévésorozatban kezdett, majd az Ally McBealben futott be igazán. Házastársa volt Nicolas Cage amerikai filmszínész 1989-1994 között. Ismert filmjei: Sherlock és Watson (Elementary) sorozat (ő Watson), Csingiling, Kung Fu Panda, Kill Bill, Charlie angyalai.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap? 

 

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hogyan írjuk helyesen: ez évi vagy ezévi? Hogyan írjuk helyesen: meg lehet csinálni vagy meglehet csinálni? Keresztrejtvény – 16.11.04. Ötöslottó nyerőszámok a 34. játékhéten 2016-ban Június 11. – miről nevezetes? Hogyan írjuk helyesen: higgyed el vagy higyed el? Hogyan írjuk helyesen: menyasszony vagy mennyasszony? Munkaszüneti napok és hosszú hétvégék 2023: melyik, mikor van? Balla családnév – mi az eredete, jelentése? Hogyan írjuk helyesen: abszolúte vagy abszolute?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.