Mikor van Lili névnap?

Július 11.

 

Több idegen név (Caroline, Elisabeth, Julia) közös becenevéből önállósult. Jelentése:

Híres Lili: Berky Lili színésznő, Darvas Lili színésznő, Horváth Lili színésznő, Lily Allen énekesnő, Móricz Lili, Móricz Zsigmond leánya, Muráti Lili színésznő, Poór Lili színésznő.

Horváth Lili édesanyja Tordai Teri színésznő, anya és lánya mind színpadon, mind filmen játszott már együtt. Horváth Lili már 25 évesen Jászai Mari-díjat kapott. Kipróbálta magát a filmvásznon is, pályafutása egy amerikai filmmel, a Bűn és bűnhődéssel kezdődött, majd egy négyrészes, angol Titanic-sorozatban játszott. Kidolgozott egy mesejáték tematikát óvodásoknak. A játékszín színésznőjének két kisfia van, harmadik babája 2015-ben születik.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?

Február 9. – miről nevezetes? Hogyan írjuk helyesen: fent vagy fennt? Mángold fagyasztása: hogyan fagyasztható, meddig ehető a mángold? Milyen módszerekkel távolíthatjuk el a kutya- vagy macskaszőrt a szőnyegről, bútorról vagy ruháról? Szűcs családnév – mi az eredete, jelentése? Mi az a koleszterin-mítosz? Mikor van József névnap? Hogyan írjuk helyesen: süllyed vagy sűlyed? Mikor van Vilmos névnap? Mi a mulatt szó jelentése?