Mikor van Lenke névnap?

Július 23.

Szomszédok (magyar teleregény)

Az ország Lenke nénije, Komlós Juci a Szomszédok c. tévésorozatban Zenteh Ferenc oldalán, aki Taki bácsit, Lenke férjét alakította az 1987 és 1999 futó “teleregényben”.

 

A német Lenchen és a szláv Lenka névből alakult ki a XIX. században.

Híres Lenkék: Bajza Lenke írónő, Lorán Lenke színésznő, Szilágyi Lenke fotográfus.

A nagy magyar komika, Jászai Mari-díjas színésznő, Lorán Lenke 1927-ben született Győrben. Kilencvenhat színházi bemutatója volt a Színházi adattár szerint. Számos tévéfilm és játékfilm szereplője az 1943-as Éjjeli Zenétől kezdve a 2011-es Fla5h című tévésorozatig, melyben az ötöslottó főnyereményét megnyerő, de egy baleset miatt amnéziás állapotba került fiatalember anyukáját játssza. A 2010-es években főként a Mikroszkóp színpadon lehet látni őt. 50 évig élt együtt házastársként élete nagy szerelmével, Kozák László Jászai Mari díjas művésszel, aki 1997-ben hunyt el.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Mikor van Gyöngyvér névnap? Hogyan írjuk helyesen: könyvel vagy kőnyvel? Keresztrejtvény – 11.08. Hogyan írjuk helyesen: ifjú vagy iflyú? Hogyan írjuk helyesen: némítás vagy némitás? Hogyan írjuk helyesen: bojler vagy bolyler? Hogyan írjuk helyesen: kerülő vagy kerűlő? Mikor van Tihamér névnap? Hogyan írjuk helyesen: brillíroz vagy brillírozik? Mikor van Erhard névnap?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.