Mikor van Lajos névnap?

Augusztus 25.

diosgyor

A diósgyőri vár Nagy Lajos király idejében – a Pazirik Informatikai Kft. rekonstrukciója. Forrás és még több kép itt.

 

Lajos a régi germán Chlodovech névnek a francia Louis formájából származik.

Híres Lajosok: Aulich Lajos honvéd tábornok, hadügyminiszter, Balázsovits Lajos színművész, Batthyány Lajos az első magyar miniszterelnök, Básti Lajos színész, Bokros Lajos pénzügyminiszter Boros Lajos műsorvezető, Galambos Lajos (Lagzi Lajcsi) zenész, Koltai Lajos filmrendező, Kósa Lajos politikus, Nagy Lajos magyar és lengyel király, Louis Braille a vakírás létrehozója, Ludwig van Beethoven zeneszerző.

Kevesen tudják, hogy a ma nagyhírű zenészként és zenei műsorok vezetőjeként ismert Lagzi Lajcsi a zenei pályafutását 1984-ben – 23 évesen – utcazenészként kezdte. Lajcsinak egyébként diplomája van: trombitaművészi és zenetanári is. Az országos ismertséget az eredetileg a TV2-n adott Dáridó című könnyűzenei műsor hozta meg neki. Ő volt az, aki elterjesztette a lakodalmas rockot, amiért valószínűleg ugyanannyian rajonganak, mint ahány embernek a hideg futkos tőle a hátán. Lajcsinak azonban bejött ez a műfaj: ma elképesztő luxusban él, luxusházát saját, 5 kilométeres halastóval ellátott gyönyörű park veszi körül.

 

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap? 

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hogyan írjuk helyesen: csak azért is vagy csakazértis? Hogyan írjuk helyesen: hosszú szárú vagy hosszúszárú? Hány város van Magyarországon? Mikor van Cecília névnap? Hogyan írjuk helyesen: szervizel vagy szervízel? Mikor van Eugénia névnap? Hogyan írjuk helyesen: folyó vagy fojó? Keresztrejtvény – 16.07.23. Agytorna 12. forduló: képrejtvény! Hogyan írjuk helyesen: első számú vagy elsőszámú?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 1 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.