Mikor van Kristóf névnap?

Március 15., július 25.

Kristóf névnap - Kolombusz Kristóf szobor

Kolombusz Kristóf szobra Barcelonában 

A görög Krisztophorosz névből származik, amelynek jelentése: Krisztust hordozó.

Híres Kristófok: Kolumbusz Kristóf, Amerika európai felfedezője, Németh Kristóf színész, Christopher Nolan rendező, forgatókönyvíró, Cristopher Reeve színész, Steiner Kristóf író, ÉNB Kristóf sorozatszereplő.

Kolombusz Kristóf nem Barcelonában született, mégis van egy hatalmas szobra (60 méter magasan) Barcelonában. Ez az 1888-as világkiállítás egyik ékessége volt. A legendákkal ellentéten nem Amerika felé mutat.

Törőcsik Dániel az eredeti neve ÉNB Kristófnak, az RTL Klubon futó Éjjel-Nappal Budapest című sorozat egyik legkarakteresebb szereplőjének. A színészek a sorozaton kívüli más médiamegjelenéseikben is a filmbeli nevüket használják és úgy is viselkednek, azaz ilyenkor is azonosulnak a szereppel. A filmben Kristóf egy meglehetősen nyegle és nagyképű szépfiú, aki lazán veszi az életet, általában csak magára gondol. Kedveli az egyéjszakás kalandokat, ha van barátnője, általában megcsalja.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Mikor van Arisztid névnap? Mennyi az ideális összkoleszterinszint? Hogyan írjuk helyesen: kérója vagy kérólya? Mi a címe a képnek? Olcsóbb az éves megyei autópálya matrica? Megéri azt venni, vagy jobb az éves? Hogyan írjuk helyesen: rúg vagy rug? Hogyan írjuk helyesen: csügged vagy csüged? Keresztrejtvény – 16.09.09. Mennyivel megy a leglassúbb emlős? Hogyan írjuk helyesen: gurító vagy guritó?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.