Mikor van Kristóf névnap?

Március 15., július 25.

Kristóf névnap - Kolombusz Kristóf szobor

Kolombusz Kristóf szobra Barcelonában 

A görög Krisztophorosz névből származik, amelynek jelentése: Krisztust hordozó.

Híres Kristófok: Kolumbusz Kristóf, Amerika európai felfedezője, Németh Kristóf színész, Christopher Nolan rendező, forgatókönyvíró, Cristopher Reeve színész, Steiner Kristóf író, ÉNB Kristóf sorozatszereplő.

Kolombusz Kristóf nem Barcelonában született, mégis van egy hatalmas szobra (60 méter magasan) Barcelonában. Ez az 1888-as világkiállítás egyik ékessége volt. A legendákkal ellentéten nem Amerika felé mutat.

Törőcsik Dániel az eredeti neve ÉNB Kristófnak, az RTL Klubon futó Éjjel-Nappal Budapest című sorozat egyik legkarakteresebb szereplőjének. A színészek a sorozaton kívüli más médiamegjelenéseikben is a filmbeli nevüket használják és úgy is viselkednek, azaz ilyenkor is azonosulnak a szereppel. A filmben Kristóf egy meglehetősen nyegle és nagyképű szépfiú, aki lazán veszi az életet, általában csak magára gondol. Kedveli az egyéjszakás kalandokat, ha van barátnője, általában megcsalja.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Mi a címe a képnek? Hogyan írjuk helyesen: négykerék-meghajtású vagy négy kerék meghajtású? Mikor van Otília névnap? Hogyan írjuk helyesen: mikroba vagy mikróba? Keresztrejtvény – 16.09.08. Hogyan írjuk helyesen: bicikli vagy bicigli? Hogyan írjuk helyesen: személy vagy szeméj? Mi a címe a képnek? 2015. augusztus 8. munkanap vagy szabadnap? Hogyan írjuk helyesen: ez egyszer vagy ezegyszer?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.