Mikor van Klára névnap?

Augusztus 12.

katona

Katona Klári

A latin clarus melléknév nőnemű alakjából származik, jelentése: világos, fényes, ragyogó, híres.

Híres Klárák: Balázs Klári énekesnő, Csótó Klára színésznő, Katona Klári énekesnő, Tolnay Klári színésznő.

Tizenhárom évesen kezdett énekelni Katona Klári, akinek karrierje az 1972-es Táncdalfesztiválon elnyert előadói-díjnak köszönhetően indult be. Demjén Ferenc és Presser Gábor is írt neki dalokat, ám 1992-től saját maga szerezte a számokat. Műsorvezetőként is feltűnt több tévécsatornán. 2008-ban azonban nem énekesi sikereivel került a lapokba, hanem egy tragédia kapcsán: egy robbanás miatt lángok martalékává vált budai otthona. Az énekesnő és férje kilátástalan helyzetbe kerültek, szinte mindenük odaveszett, majdnem az utcára kerültek volna. Öt évvel a tragédia után tudtak csak visszaköltözni otthonukba.

Interjú Katona Klárival a Nők Lapjában

clara alonso

María Clara Alonso (Rosario, Argentína, 1990. február 2. –) argentin színésznő, énekesnő, televíziós műsorvezető, aki Angie szerepét játssza a Violetta c. sorozatban.

 

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hol lakik Merkel kancellár? Keresztrejtvény – 16.08.28. Melyek a leggyakoribb férfi keresztnevek Magyarországon? Keresztrejtvény – 16.04.24. Hogyan írjuk helyesen: hűvös vagy hüvös? Március 7. – miről nevezetes? Hogyan írjuk helyesen: huzatos vagy húzatos? Hogyan írjuk helyesen: kísér vagy kisér? Véget ért a Bubba-játék? Végeztek-e ki valaha magyar királyt?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.