Mikor van Julianna névnap?

Február 16.

A Juliánusz férfinév latin eredetijének a női párja, melynek jelentése: Julius nemzetségből való, ragyogó, Jupiternek szentelt, Jupiterhez tartozó.

A 2000-es években nem szerepelt a 100 leggyakoribb női név között.

Híres Juliannák: Básti Juli, színésznő, Csokonai szerelme Vajda Julianna, Arany János felesége, Kudlik Julianna műsorvezető, Festetics Julianna grófnő, Géczy Julianna a „lőcsei fehér asszony”, Révész Julianna vívó, Erdész Julianna szépségkirálynő, Julianna Margulies amerikai színésznő , Julianne Moore amerikai színésznő , I. Julianna holland királynő.

 

02-16

Erdész Juliannát 2010-ben választották meg a Miss Nevada USA királynőjének. Bár a szépség a tengerentúlon született, teljesen magyarnak vallja magát. Szülei még a 80-as években költöztek ki Magyarországról Amerikába, a szépségkirálynő pedig már ott született.

 

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Mikor van Szimóna névnap? Keresztrejtvény – 16.11.15. Mióta önálló település Balatonvilágos? Mi a címe a képnek? Mikor van Borbála névnap? Hogyan írjuk helyesen: mentesítő vagy mentesitő? Július 20. – miről nevezetes? Mik voltak Winston Churchill utolsó szavai? Hogyan írjuk helyesen: mellékhelyiség vagy mellékhelység? Mikor van Emánuel névnap?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.