Mikor van Júlia névnap?

Május 22.

Júlia névnap Básti Juli

 Básti Juli

A latin eredetű Júliusz név női párja, ősi római nemzetségnévből ered. Jelentése bizonytalan, valószínűleg ragyogó, vagy Jupiter istennek szentelt.

A Júlia a 2000-es évekre vált gyakoribbá, az 50-81. leggyakoribb női névvé.

Híres Júliák: Básti Juli színésznő, Bereczky Júlia színésznő, Julie Andrews színésznő, Julia Roberts amerikai filmszínésznő, Kudlik Júlia műsorvezető, Sebestyén Júlia műkorcsolyázó, Szendrey Júlia költő (Petőfi Sándor felesége), Júlia szerelmesregény sorozat.

Kudlik Júlia nevéről a legtöbb embernek egyből beugrik a Delta című ismeretterjesztő sorozat, amelyet 1965-től 1996-ig vezetett a Magyar Televízióban. Alapító tagja volt az Iskolatelevíziónak, többször volt műsorvezetője a Táncdalfesztiválnak és a Kodály énekversenynek, több népdalműsornak és vetélkedőnek. Sokszor szerepelt együtt a televízió képernyőjén Antal Imrével a Szeszélyes évszakok című szórakoztató tévéműsorban. 2005-ben visszavonult, a Nemzeti Konzultáció szóvivője lett, a munkát nyolc hónapra vállalta, tizenegy hónapig tartott. 2013-ban jelent meg egy lemeze, ennek kapcsán tűnt fel újra a képernyőn, s egy inetrjúban bevallotta, hogy több mint egy évtizede nem néz tévét.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hogyan írjuk helyesen: szalag vagy szallag? Hogyan írjuk helyesen: csusza vagy csúsza? December 20. – miről nevezetes? Hány közös játékfilmben szerepelt Walter Matthau és Jack Lemmon? Melyik Nostradamus öt még be nem teljesült jóslata? Keresztrejtvény – 16.09.13. Hogyan írjuk helyesen: függő vagy fűggő? Ki volt az első, széles körben is ismert anorexiás ember? Keresztrejtvény – 09.15. Hogyan írjuk helyesen: együtt vagy együtt?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.