Mikor van Jenő névnap?

Július 13., november 18.

 

Az egyik magyar honfoglaló törzs nevéből származik, török eredetű, a jelentése: tanácsadó, bizalmas, miniszter.

Híres Jenő: Buzánszky Jenő labdarúgó, az Aranycsapat jobbhátvédje, Heltai Jenő színész, id. Knézy Jenő sportriporter, Knézy Jenő sportriporter, Ranschburg Jenő pszichológus, Savoyai Jenő hadvezér.

A legendás Aranycsapat kezdő tizenegyéből utolsóként távozott Buzánszky Jenő, aki 2015 januárjában hunyt el. Pár héttel korábban került az esztergomi kórházba, ahol megoperálták de állapota kritikus maradt, életkedve már nem tért vissza. Buzánszky Jenő 1943 és 1947 között MÁV-munkás, 1947–1978 között a Dorogi Szénbányák munkatársa volt. 1950 és 1956 között 49-szer szerepelt a válogatottban. Játszott többek között 1953-ban Londonban, Anglia ellen az évszázad mérkőzésén. Később edzőként dolgozott, majd az MLSZ elnökségi tagja volt.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hogyan írjuk helyesen: mi van vagy mivan? Keresztrejtvény – 12.08. Október 24. – miről nevezetes? Mi a címe a képnek? Hogyan írjuk helyesen: elmúlik vagy elmulik? Veres családnév – mi az eredete, jelentése? Hogyan írjuk helyesen: nyitva tartás vagy nyitvatartás? Hogyan írjuk helyesen: rejtély vagy relytéj? Hogyan írjuk helyesen: előtte vagy elötte? Mikor van Oktávia névnap?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.