Mikor van Jácinta névnap?

Január 30-án.

Jácinta névnap - jácint csokor

jácintok

Görög mitológiai név latin Hyacithus formájából származó női nevünk.

Rokon női név a Hiacinta.

Férfi párja a Jácint.

A jácint virágnevünk is innen ered. Egy szép ifjú véréből fakadt a virág, akit az istenek féltékenységből megöltek a monda szerint.

Jácinta névnap - Pataki Jácinta munka közbenHíres Jácinták: Pataki Jácinta divatsminkes (képünkön), sminkoktató, Szent Jácinta III. rendi szűz, szerzetes.

 

Mariscotti Szent Jácinta (1585-1640) vagy Viterboi Szent Jácinta Viterboban született. Anyja grófnő volt. Apja a ferences rendi nővérekhez adta viselkedése miatt. Egy ideig világias életet élt, majd súlyos betegsége kapcsán megtért, vezekelt bűneiért és példamutató életet élt haláláig. Oktatta a novíciákat, segített a szegényeknek, csodákat is tulajdonítottak neki, például egyszer egy hajót húzott ki a partra a viharból. VI. Pius avatta szetté 1807-ben.

Jácinta névnap - jácintmezők Hollnadiában

Jácintmezők Hollnadiában

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Szőke családnév – mi az eredete, jelentése? Hogyan írjuk helyesen: hányj vagy hánny? Mi a címe a képnek? Hogyan írjuk helyesen: csúnyít vagy csunyít? Hogyan írjuk helyesen: sirat vagy sírat? Hogyan írjuk helyesen: lakosú vagy lakosu? Mi a címe a képnek? Keresztrejtvény – 11.10. Mikor lesz legközelebb napfogyatkozás? Hogyan írjuk helyesen: alatt vagy alat?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.