Mikor van Imola névnap?

Május 13.

Imola névnap - Kézdi Imola

Kézdi Imola

A régi magyar imola szó jelentése mocsár, hínár. Női névként először Jókai Mór használta a Bálványosi vár című regényében.

Híres Imolák: Székely Imola szépségtanácsadó, Ábrahám Imola képzőművész, Kézdi Imola színész, Imola virág, Imola település.

Gyerekként orvos szeretett volna lenni Kézdi Imola, ám tizedik osztályos korában bekerült egy diákszínjátszó körbe, és az a világ teljesen elvarázsolta. Tizenegyedikes korában bemondó volt az aradi televízióban, aztán szerkesztőként is dolgozott. A kolozsvári színésznő első szerepe egy részeg szomszédasszony volt. Azóta számtalan darabban lépett színpadra, illetve filmekben is szerepelt.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?

Hány közös játékfilmben szerepelt Walter Matthau és Jack Lemmon? Hogyan írjuk helyesen: kísért vagy kisért? Mikor van Ambrus névnap? Hogyan írjuk helyesen: hajol vagy halyol? Mióta tagja Magyarország az Európai Uniónak? Mikor van Mózes névnap? Hogyan írjuk helyesen: irányítás vagy irányitás? Mikor van Zsófia névnap? Mikor van Gracián névnap? Hogyan írjuk helyesen: deformálódik vagy eldeformálódik?