Mikor van Ida névnap?

Április 13.

Ida névnap - Turay Ida

 Turay Ida a Márciusi mese című filmben

Germán eredetű női név az Ida, melynek jelentése: tevékeny, serény.

Híres Idák: Ida Aalberg finn színésznő, Láng Ida regényíró, Turay Ida színésznő, Ferenczy Ida, az “erkélyes hölgy”, Ida régészeti lelet, Ida regénye, Gárdonyi Géza utolsó nagy munkája.

Az Ida névre keresztelt 47 millió éves, makiszerű élőlénynek olyan csodálatos állapotban maradt meg a maradványa, hogy szőrének körvonalai és utolsó étkezésének nyomai is felfedezhetők. Kezdetben a kutatók úgy vélték, hogy az őskövület a mai főemlősök – a majmok, emberszabású majmok és az ember, illetve távolabbi rokonaik közötti hiányzó láncszem de ez a fejlődési vonal zsákutcába torkollott. Idát a németországi Darmstadt melletti Messel-bányában találták még az 1980-as években de a kutatók csak 2009-ben mutatták be.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Mikor van Szörény névnap? Lakatos családnév – mi az eredete, jelentése? Milyen eredetű a mogyoró szavunk? Ötöslottó nyerőszámok 41. hét – 2015.10.10. Mikor van Stefánia névnap? Mikor van Dóra névnap? Mikor van Levente névnap? Hány nap van karácsonyig? Illem: Honnan ered, hogy a férfiak a nőket a jobbjukon kísérik? Agytorna 81. forduló

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.