Mikor van Ida névnap?

Április 13.

Ida névnap - Turay Ida

 Turay Ida a Márciusi mese című filmben

Germán eredetű női név az Ida, melynek jelentése: tevékeny, serény.

Híres Idák: Ida Aalberg finn színésznő, Láng Ida regényíró, Turay Ida színésznő, Ferenczy Ida, az “erkélyes hölgy”, Ida régészeti lelet, Ida regénye, Gárdonyi Géza utolsó nagy munkája.

Az Ida névre keresztelt 47 millió éves, makiszerű élőlénynek olyan csodálatos állapotban maradt meg a maradványa, hogy szőrének körvonalai és utolsó étkezésének nyomai is felfedezhetők. Kezdetben a kutatók úgy vélték, hogy az őskövület a mai főemlősök – a majmok, emberszabású majmok és az ember, illetve távolabbi rokonaik közötti hiányzó láncszem de ez a fejlődési vonal zsákutcába torkollott. Idát a németországi Darmstadt melletti Messel-bányában találták még az 1980-as években de a kutatók csak 2009-ben mutatták be.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hogyan írjuk helyesen: jól van vagy jólvan? Hogyan írjuk helyesen: pocsolya vagy pocsoja? Augusztus 3. – miről nevezetes? Mikor van Lenke névnap? Hogyan írjuk helyesen: az, hogy vagy azhogy? Keresztrejtvény – 16.08.06. Hogyan írjuk helyesen: ízelítő vagy ízelittő? Agytorna 227. forduló Mikor van Szervác névnap? Kerekes családnév – mi az eredete, jelentése?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.