Mikor van Huba névnap?

Augusztus 19.

Huba névnap - Szeremley Huba

 Szeremley Huba (Fotó: szeremley.com)

Magyar eredetű férfinév, amelynek a jelentése ismeretlen.

Híres Hubák: Huba, az egyik honfoglaló magyar törzs vezére, Buzás Huba költő, Szeremley Huba borász, Huba haditerv, Bálványos Huba grafikusművész, Matolcsi György jegybank-elnök fia, Matolcsi Máté Huba.

Szeremley Hubát ugyan borászként ismeri az ország, ám a milliárdos vállalkozó sok mindent kipróbált az életében. 1967-ben családostul disszidált, majd Iránban a tengervízből akart édesvizet nyerni. Nigériában először füvet ültetett a sivatagban, majd trafóházakat épített. Kaduna városában szülőotthont alapított, ami a mai napig az ő nevét viseli. Laoszban megvette a magyar kereskedelmi kirendeltséget, a Dél-afrikai Köztársaságban gyémántkitermelésre szerzett koncessziót, Nigériában titánra és kolumbitra. Volt aranyásó, kormánytanácsadó, olajkereskedő. A rendszerváltás után tért vissza Magyarországra. Porschéval keresztülhajtott a Szaharán, majd agyvérzése után, tolókocsiból felkelve háromszor megnyerte vitorlásával a Kékszalagot. Szeremley Huba a leggazdagabb magyarokról szóló kiadványokban 21 milliárd forintos vagyonnal előkelő helyen szerepelt.

A 2015-ben érkező hírek egészen más fénybe helyezték Szeremleyt: összeállt egy kispályás bűnözővel, és a rendőrség megalapozott gyanúja szerint együtt pár hónap alatt 50 milliót csalhattak ki a brókerbotrányokban vagyonokat bukó emberektől. Szeremley Huba egy másik ügy nyomozása során bevallotta, hogy ellopott egy 3 millió forintos gyémánttal kirakott aranygyűrűt. Társa akkor is Rafael Tamás volt, aki Szegeden cigányokat öltöztetett arabnak, hogy hitelesen alakítsák a gyémántbecsüst.

További hírek Szeremley Hubával kapcsolatban:

Szeremley Huba a brókerbotrány miatt került bajba

Padlóra került az egykori milliárdos magyar borász, elárverezik birtokát

200 millió forintot csalt ki Szeremley Huba bűntársaival

 

 

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Mikor van Roxána névnap? Március 28. – miről nevezetes? Mikor van Teréz névnap? Keresztrejtvény – 16.07.03. Hogyan írjuk helyesen: mentesítő vagy mentesitő? Hogyan írjuk helyesen: bója vagy bólya? Hogyan írjuk helyesen: indiai-óceáni vagy indiai óceáni? Hogyan írjuk helyesen: szimfonikus vagy szimfónikus? Ötöslottó nyerőszámok a 10. játékhéten 2016-ban Keresztrejtvény – 16.01.15.

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.