Mikor van Henrietta névnap?

Március 16.

Henrietta névnap - Ónodi Henrietta

Ónodi Henrietta, olimpiai bajnok tornászunk

A Henrik férfinév francia kicsinyítőképzős női változatából, az Henriette-ből származó Henriett latinos továbbképzése. Jelentése: nemes, harcos, bölcs.

Híres Henrietták: Dér Henrietta énekesnő, Ónodi Henrietta tornász, aki az 1992-es barcelonai olimpián szerzett aranyérmet ugrásban.

 

Henrietta névnap - Dér Heni
Dér Heni – Fotó: Sanoma Archív / Rozmanitz Gábor

A Sugarloaf együttesben kezdte pályafutását Dér Heni, aki 2003-ban jelentkezett a TV2 Megasztár című műsorának első szériájába. Innen a 9. helyen esett ki, ám az együttesének jót tett az énekesnő országos ismertsége. 2009-ben elkezdtek forgatni egy dokumentumfilmet, amelyben a zenekar életét több mint egy éven keresztül követik. 2013-ban szerelme, Vincze Gábor focista egy 100 fős buliban eljegyezte. Dér Heni boldogságát csak fokozhatta, hogy 2014-ben bekerült A Dal elődöntőjébe Ég veled – Next please című dalával, majd 2015-ben megint bejutott A Dalba, Ébresztő című szerzeményével.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Február 15. – miről nevezetes? Keresztrejtvény – 16.05.27. Keresztrejtvény – 11.27. Január 28. – miről nevezetes? Egy bögre, kanál, diónyi valami az hány dkg, gramm? Hogyan írjuk helyesen: induló vagy índuló? Mikor van Anasztáz névnap? Keresztrejtvény – 16.04.29. Keresztrejtvény – 16.02.21. Ötöslottó nyerőszámok a 24. játékhéten 2016-ban

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.