Mikor van Gyula névnap?

Április 12.

Gyula névnap - Bodrogi Gyula

 Bodrogi Gyula

Régi magyar férfi személynév, a török eredetű gyula méltóságnévből ered, mely a bolgár-török eredetű fáklya szóból származik.

Híres Gyulák: Bodrogi Gyula színművész, Deák Bill Gyula rock- és bluesénekes, Grosics Gyula labdarúgó, az aranycsapat tagja, Horn Gyula politikus, miniszterelnök, Illyés Gyula író, költő, Kabos Gyula színész, komikus, Vikidál Gyula énekes.

A Nemzet Színésze címmel is kitüntetett Bodrogi Gyula 2014-ben ünnepelte 80. születésnapját, s ennek alkalmából jelentette meg 80 év, 80 recept, 80 történet című kötetét, amelyben az olvasó nemcsak az ételek elkészítési módját találja, hanem a színészlegenda életéhez köthető történeteket is olvashat. Rendkívüli életpályája során számtalan felejthetetlen filmbeli és színházi szerepben tűnt fel de például ő kölcsönözte a hangját a gyerekek nagy kedvencének, Süsü, a sárkánynak is. Törőcsik Mari volt az első felesége, Voith Ági a második és egyben az utolsó is, hisz negyven éve házasok, de valójában már több mint harminc éve vadházasságban él a párjával, Angélával.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Mikor van Jusztusz névnap? Keresztrejtvény – 12.22. Hogyan írjuk helyesen: hímez vagy himez? Agytorna 51. forduló Mi a címe a képnek? Július 30. – miről nevezetes? Mikor van Szulamit névnap? Keresztrejtvény – 11.05. Mi a címe a képnek? Mikor lesz 2015-ben a Velencei karnevál?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.