Mikor van Gyula névnap?

Április 12.

Gyula névnap - Bodrogi Gyula

 Bodrogi Gyula

Régi magyar férfi személynév, a török eredetű gyula méltóságnévből ered, mely a bolgár-török eredetű fáklya szóból származik.

Híres Gyulák: Bodrogi Gyula színművész, Deák Bill Gyula rock- és bluesénekes, Grosics Gyula labdarúgó, az aranycsapat tagja, Horn Gyula politikus, miniszterelnök, Illyés Gyula író, költő, Kabos Gyula színész, komikus, Vikidál Gyula énekes.

A Nemzet Színésze címmel is kitüntetett Bodrogi Gyula 2014-ben ünnepelte 80. születésnapját, s ennek alkalmából jelentette meg 80 év, 80 recept, 80 történet című kötetét, amelyben az olvasó nemcsak az ételek elkészítési módját találja, hanem a színészlegenda életéhez köthető történeteket is olvashat. Rendkívüli életpályája során számtalan felejthetetlen filmbeli és színházi szerepben tűnt fel de például ő kölcsönözte a hangját a gyerekek nagy kedvencének, Süsü, a sárkánynak is. Törőcsik Mari volt az első felesége, Voith Ági a második és egyben az utolsó is, hisz negyven éve házasok, de valójában már több mint harminc éve vadházasságban él a párjával, Angélával.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Növekedett-e a bűnözés mértéke az alkoholtilalom hatására? Hogyan írjuk helyesen: kívánatos vagy kivánatos? Hogyan írjuk helyesen: májas vagy mályas? Ötöslottó nyerőszámok a 21. játékhéten 2017-ben Október 26. – miről nevezetes? Mikor van Jakab névnap? Hogyan írjuk helyesen: kardántengely vagy gardántengely? Hogyan írjuk helyesen: ahhoz vagy ahoz? Hogyan írjuk helyesen: árulkodó vagy árúlkodó? Keresztrejtvény – 12.28.

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.