Mikor van Gerzson névnap?

Február 22.

Gerzson névnap - Gerson Magrao

Valószínűleg a leghíresebb élő Gerzson: Gerson Magrao brazil focista
(katatonia82 / Shutterstock.com)

A Gerzson férfinév héber eredetű, a jelentése bizonytalan, népies magyarázat szerint idegen, jövevény, illetve száműzött. Gerzson Mózes és Cippóra első fia, akit, miután kiderült, hogy zsidó, száműztek Egyiptomból. A név jelentésének népies magyarázata is vélhetően ebből a történetből ered.

Magyarországon ritka, a 2000-es években nem található az első 100 legnépszerűbb férfi név között.

Híres Gerzsonok: Kovács Gerzson Péter koreográfus, Dr. Max Gerson (1881-1959), Mózes fia – Gerzson, Veress Gerzson költő.

Dr. Max Gerson, német születésű amerikai orvos, aki alternatív diétás terápiát dolgozott ki egyes betegségek gyógyítására. Azt feltételezte, hogy bizonyos betegségek oka az egészségtelen, mérgeket is tartalmazó ételek fogyasztása. Terápiáját ma rákos betegségek alternatív gyógyítását hirdető könyvek népszerűsítik, de hatékonysága vitatott.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

A vér savas vagy lúgos? Mennyi a vér pH-értéke? Hogyan írjuk helyesen: húga vagy huga? Mi az aktuális Bubba-játék nyereményszabályzata? Milyen eredetű a “kuvasz” szavunk? Hogyan írjuk helyesen: amíg vagy amig? Agytorna 240. forduló Hogyan írjuk helyesen: eddig vagy edig? Mikor van Arnold névnap? Hogyan írjuk helyesen: hajas vagy halyas? Február 24. – miről nevezetes?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.