Mikor van Gábor névnap?

Március 24. 

gábor_névnap_március_24

Talmácsi Gábor

Gábor névnap - Presser Gábor
Presser Gábor

A Gábriel névből eredő, héber eredetű férfinév. Jelentése: isteni férfi, Isten embere.

Híres Gáborok: Talmácsi Gábor – motorversenyző, Presser Gábor – zeneszerző, énekes, Gundel Takács Gábor – műsorvezető, Gábriel arkangyal, Gábor Gábor – a Szomszédok című teleregény állandó szereplője.

Az 1990-es évek egyik legkedveltebb és legismertebb televíziós műsora, a gazdagréti lakótelep egyik panelházában élő családok életét követő Szomszédok volt. A sorozat három család történetével indul: Vágásiék, egy fiatal nyomdász-tanárnő házaspár albérletből költözött új lakásába a Gazdagrétre, a nyugdíjas Takácsék régi házát az M0-ás építése miatt szanálták, míg Magenheimék, az orvos-kozmetikus házaspár, hosszú évek gyűjtögetése után jutnak végre rendes lakáshoz, szintén a panelrengetegben.

A sorozat egyik állandó szereplője a Koltai János által megformált, dörzsölt és mindig vállalkozásra kész “dupla” Gábor, aki a történetben egy fodrásszalon tulajdonosa, és talán az egyetlen szereplő, aki még a betondzsungel közepén sem felejti el, mi fán terem a keep smiling, ellenállhatatlan sármjával pedig nem csak a vendégeket, de kolléganőit is leveszi a lábáról.

 További olvasnivaló Gábor témakörben:

Presser Gábor interjú > NLCafé

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap? 

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Május 6. – miről nevezetes? Hogyan írjuk helyesen: automata vagy autómata? Mikor van András névnap? Keresztrejtvény – 16.09.01. Miért csendesebbek a madarak július közepétől? Hogyan írjuk helyesen: meglepi vagy meglepí? Milyen módszerekkel távolíthatjuk el a kutya- vagy macskaszőrt a szőnyegről, bútorról vagy ruháról? Hogyan írjuk helyesen: dörgöl vagy dörgől? November 1. – miről nevezetes? Keresztrejtvény – 11.24.

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.