Mikor van Gábor névnap?

Március 24. 

gábor_névnap_március_24

Talmácsi Gábor

Gábor névnap - Presser Gábor
Presser Gábor

A Gábriel névből eredő, héber eredetű férfinév. Jelentése: isteni férfi, Isten embere.

Híres Gáborok: Talmácsi Gábor – motorversenyző, Presser Gábor – zeneszerző, énekes, Gundel Takács Gábor – műsorvezető, Gábriel arkangyal, Gábor Gábor – a Szomszédok című teleregény állandó szereplője.

Az 1990-es évek egyik legkedveltebb és legismertebb televíziós műsora, a gazdagréti lakótelep egyik panelházában élő családok életét követő Szomszédok volt. A sorozat három család történetével indul: Vágásiék, egy fiatal nyomdász-tanárnő házaspár albérletből költözött új lakásába a Gazdagrétre, a nyugdíjas Takácsék régi házát az M0-ás építése miatt szanálták, míg Magenheimék, az orvos-kozmetikus házaspár, hosszú évek gyűjtögetése után jutnak végre rendes lakáshoz, szintén a panelrengetegben.

A sorozat egyik állandó szereplője a Koltai János által megformált, dörzsölt és mindig vállalkozásra kész “dupla” Gábor, aki a történetben egy fodrásszalon tulajdonosa, és talán az egyetlen szereplő, aki még a betondzsungel közepén sem felejti el, mi fán terem a keep smiling, ellenállhatatlan sármjával pedig nem csak a vendégeket, de kolléganőit is leveszi a lábáról.

 További olvasnivaló Gábor témakörben:

Presser Gábor interjú > NLCafé

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap? 

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hogyan írjuk helyesen: Liechtenstein vagy Lichtenstein? Illem: Két férfi és egy nő sétál az utcán, kinek hol kell haladni? Mennyi a megengedett legnagyobb sebesség autópályán? Agytorna 194. forduló Hogyan írjuk helyesen: melankolikus vagy melankólikus? Antal családnév – mi az eredete, jelentése? Hogyan írjuk helyesen: játszik vagy jáccik? Hogyan írjuk helyesen: kör alakú vagy köralakú? Hogyan írjuk helyesen: földre vagy főldre? Április 23. – miről nevezetes?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.