Mikor van Filippa névnap?

Február 16-án és szeptember 20-án.

Filippa névnap - Pippa Middleton a kép jobb oldalán

Pippa Middleton a kép jobboldalán, nővére eskövőjén
(Dutourdumonde Photography / Shutterstock.com)

Görög-latin eredetű női nevünk jelentése lovakat kedvelő. Eredetileg a Philippos görög név rövidüléséből jön, a Fülöp vagy Filip férfinév női párja.

Híres Filippák: Pippa Middleton, Filippa Hamilton a Ralph Lauren divatház volt modellje, Philippa Gregory számos romantikus regény írója, a történelmi fikció brit királynője.

Filippa névnap Pippa MiddletonPippa Middleton (Philippa Charlotte Middleton) Katalin cambridgei-hercegné húga (képünkön: Simon James / Shutterstock.com) egy luxuscikkeket forgalmazó cég pr-eseként kezdte karrierjét, közismert, hogy rengeteg partira jár, de elsősorban nem szórakozásból, hanem szervezőként. Hatalmas összeget fizettek neki előre (400ezer fontot) egy ilyen témájú könyv megírásáért, ami nem aratott osztatlan sikert. Bevallása szerint azért nem lett olyan sikeres, mert maga írta meg, és nem mással íratta meg. Ennek ellenére több magazin pl. a Vanity Fair újból bizalmat szavazott neki, és ebben a magazinban osztotta meg gondolatait az olvasókkal. 2012-ben a Time magazin a világ 100 legbefolyásosabb embere közé választotta.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?