Mikor van Ferenc névnap?

Május 11., október 4., december 3.

Ferenc névnap - I. Ferenc papa

I. Ferenc pápa (Philip Chidell / Shutterstock.com)

 

Ezek a főnévnapok, ezeken kívül még január 24-én és 29-én, április 2-án, június 4-én és 16-án, július 14-én és 15-én, szeptember 17-én és október 10-én is.

Francia-latin eredetű név. Azt jelenti, hogy francia.

Angolul, franciául, sőt még szuahéli nyelven is egyaránt Francis a megfelelője. Olaszul Francesco, németül Franz. Érdekesség, hogy a magyar nyelvben Franciska a női párja.

Híres Ferencek: Deák Ferenc, Liszt Ferenc, Erkel Ferenc, I. Ferenc pápa, Demjén Ferenc, Assisi Szent Ferenc, Zenthe Ferenc, Puskás Ferenc, Gyurcsány Ferenc, Bessenyei Ferenc, Móra Ferenc.

I. Ferenc pápa argentin születésű. 2013-ban választották pápává. Rendkívül puritán életmódja teszi különösen népszerű személyiséggé. Még érsekként is tömegközlekedést használt, és ha Rómába repült, turistaosztályon utazott.

 

SONY DSC

Assisi, Olaszország

 

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Agytorna 7. forduló: mi van a képen? Mi a címe a képnek? Hogyan írjuk helyesen: hunyja vagy húnyja? Illik-e páros szál virágot ajándékozni? Hogyan írjuk helyesen: dió vagy dijó? Hogyan írjuk helyesen: nagyobb vagy nagyob? Keresztrejtvény – 09.16. Mikor van Auréliusz névnap? Július 30. – miről nevezetes? Március 28. – miről nevezetes?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.