Mikor van Félix névnap?

Június 9.

Félix névnap - Lajkó Félix

Lajkó Félix 

Valamint január 14-én.

Latin eredetű férfinév, amelynek jelentése: boldog, szerencsés.

Híres Félixek: Lajkó Félix hegedűművész, Máriássy Félix filmrendező, Felix Baumgartner osztrák ejtőernyős, helikopterpilóta, Félix pápa, Félix, az Éjjel-Nappal Budapest szereplője.

Gyerekként zongorázott, majd citerázni tanult Lajkó Félix, akit végül édesanyja beszélt rá, hogy próbálja ki a hegedűt is. Már iskolás korában megnyerte azokat a versenyeket, amiken elindult. A szabadkai zenei középiskolát elhagyva, Budapestre utazott, ahol a Dresch Quartet tagja lett. Azóta önálló koncertjeivel bejárta a világot és hegedűjátékával elbűvölte többek között Tokió, Velence, Verona, London és New York közönségét is. Színházi és filmzenéket komponál, számos lemeze megjelent már. Pihenni, feltöltődni pedig visszatér a Vajdaságba, Palicsra a családja körébe.

Interjú Lajkó Félixszel>NLCafé

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Agytorna 48. forduló Mi a címe a képnek? Hogyan írjuk helyesen: nagyszámú vagy nagy számú? Melyik hazai strandokat érdemes elkerülni? Hogyan írjuk helyesen: közepes vagy kőzepes? Március 23. – miről nevezetes? Hogyan írjuk helyesen: elkísér vagy elkisér? Milyen eredetű az “alszik” szavunk? Kozso – hol találsz meg mindent róla? Hogyan írjuk helyesen: gyúr vagy gyur?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 1 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

  1. Félix cézáreai tiszttartó volt. Pál apostolt letartóztatták, de többen meg akarták ölni vallási okok miatt, ezért fogva tartója Klaudiud Lisiás ezredes kimenekítette és Félixhez küldte további ítéletre. Félix továbbra is fogságban tartotta Pált, de enyhébb, könnyített módon.