Mikor van Félix névnap?

Június 9.

Félix névnap - Lajkó Félix

Lajkó Félix 

Valamint január 14-én.

Latin eredetű férfinév, amelynek jelentése: boldog, szerencsés.

Híres Félixek: Lajkó Félix hegedűművész, Máriássy Félix filmrendező, Felix Baumgartner osztrák ejtőernyős, helikopterpilóta, Félix pápa, Félix, az Éjjel-Nappal Budapest szereplője.

Gyerekként zongorázott, majd citerázni tanult Lajkó Félix, akit végül édesanyja beszélt rá, hogy próbálja ki a hegedűt is. Már iskolás korában megnyerte azokat a versenyeket, amiken elindult. A szabadkai zenei középiskolát elhagyva, Budapestre utazott, ahol a Dresch Quartet tagja lett. Azóta önálló koncertjeivel bejárta a világot és hegedűjátékával elbűvölte többek között Tokió, Velence, Verona, London és New York közönségét is. Színházi és filmzenéket komponál, számos lemeze megjelent már. Pihenni, feltöltődni pedig visszatér a Vajdaságba, Palicsra a családja körébe.

Interjú Lajkó Félixszel>NLCafé

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Agytorna 43. forduló Agytorna 11. forduló: mi van a képen? Hogyan írjuk helyesen: hívat vagy hivat? Hogyan írjuk helyesen: nála vagy nálla? Mikor van Eugénia névnap? Mikor van Cirill és Metód névnap? Nemes családnév – mi az eredete, jelentése? Agytorna 131. forduló Hogyan írjuk helyesen: indiai-óceáni vagy indiai óceáni? 2015. október 21. és 25. között Budapesten rendezik a WOMEX-et. Milyen esemény is ez?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 1 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

  1. Félix cézáreai tiszttartó volt. Pál apostolt letartóztatták, de többen meg akarták ölni vallási okok miatt, ezért fogva tartója Klaudiud Lisiás ezredes kimenekítette és Félixhez küldte további ítéletre. Félix továbbra is fogságban tartotta Pált, de enyhébb, könnyített módon.