Mikor van Erneszta névnap?

Január 12-én és augusztus 29-én.

Erneszta névnap - Miss Litvánia
Valószínűleg a legszebb Erneszta:  Ernesta Kalinauskaite – a 2011-es Miss Litvánia

Erneszta névnapNémet-latin eredetű női nevünk jelentése határozott, komoly vagy küzdelem, helytállás. Férfi párja Erneszt. (A fotóval azt illusztráljuk, hogy hogyan képzelnénk el Ernesto Che Guevara női megfelelőjét, egy igazi Ernesztát – reméljük, sikerült.) Rokon férfinév még az Ernő.

Rokon női nevek: Ernesztin, Ernesztina, Erna, Ernella.

Erneszta névnap - Che GuevaraHíres Erneszta: Splény Erneszta festő, grafikus, Ernest Shackleton ír felfedező, Antarktisz-kutató, Ernest Hemingway amerikai Nobel-díjas író, Ernesto Che Guevara forradalmár (képünkön – Watchtheworld / Shutterstock.com).

Erneszta névnap - a sziget, ahol Ernest Shackleton csodálatos története zajlódott
A hely, ahol Ernest Shackleton csodálatos története zajlódott

Ernest Henry Shackleton Írországban született 1874-ben. Három Antarktisz expedíciója egyikén1909-ben 180 km-re közelített meg a Déli-sarkot, ezért lovaggá ütötte VII. Edvárd brit király. 1911-1912-ben Amundsen és Scott egymással versengve érték el végül a sarkpontot, csak egyikük kutyaszánnal, a másik pónikkal, Amundsen túlélte, Scott és csapata odaveszett. Ezután új célt keresett Shackleton, transzantarktiszi expedíciókat szervezett, de az utak kudarcba fulladtak, és az egyiken meghalt 1922-ben.

Erneszta névnap - Diana Ross
Diana Ernestine Earle Ross

Van egy amerikai énekesnő, aki szintén a híres Erneszta, bár ezt kevesen tudjuk: Diana Ross, akinek a teljes neve: Diana Ernestine Earle Ross.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Keresztrejtvény – 16.08.30. Mikor van Kornélia névnap? Mi az új típusú koronavírus-betegség (COVID-19)? Agytorna 161. forduló Hogyan írjuk helyesen: bőrös vagy börös? Agytorna 202. forduló Milyen gyakori az áramlopás? Hogyan írjuk helyesen: betűvel vagy betüvel? Nemes családnév – mi az eredete, jelentése? Mikor van pünkösd 2021-ben?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 1 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.