Mikor van Erika névnap?

Augusztus 31-én.

kucsmas-sarmany

A kucsmás sármány testhossza 16–17 centiméter, szárnyfesztávolsága 26–30 centiméter, testtömege 24–33 gramm. A hímnek fekete a feje. Európa keleti részén és Ázsia egyes területein honos. Rövidtávú vonuló, de messzire is elkóborolhat. Magyarországra ritkán kóborol, de olyan aranyos, úgyhogy ma vele kívánunk boldog névnapot minden Erikának.

 

Azok az Erikák, akik nem augusztus 31-én tartják a névnapjukat január 24-én, február 9-én, május 18-án, vagy augusztus 21-én ünnepelnek.

Erika germán-latin eredetű név, nagyra becsült jelentéssel.

Híres Erikák: Géczi Erika énekesnő, Markovics Erika operaénekes, Náray Erika színésznő, szinkronszínész, Miklósa Erika koloratúrszoprán operaénekes és Erik, a viking.

zoltan-erikaZoltán Erika népszerű énekesnő. Másfél millió eladott hanghordozó fűződik a nevéhez. 1994-ben felvette az Erika C. művésznevet. Tánciskolát is alapított ezen a néven. Többször lett az Év énekesnője, Emerton-díjat is kapott.

 

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?

 Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hogyan írjuk helyesen: súlyos vagy sújos? Keresztrejtvény – 16.12.03. Ötöslottó nyerőszámok a 39. játékhéten 2016-ban Január 31. – miről nevezetes? Tudod melyik a világ legnagyobb barlangja? Mikor van Herta névnap? Volt-e Budapesten Manci-híd? Keresztrejtvény – 16.07.02. Keresztrejtvény – 16.01.12. Mikor van Botond névnap?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.