Mikor van Erik névnap?

Május 18.

Erik névnap - Magas Erik

“Magas Erik” világítótorony Svédországban

 Germán eredetű férfinév, “becsület” – vagy egyes feltevések szerint “egyedül” és “hatalmas uralkodó” jelentésekkel.

A korában Magyarországon ritka férfinév az 1990-es években vált mépszerűvé és a 2000-es években a 43-48. leggyakoribb férfi név.

Híres Erikek: Bogsch Erik magyar vegyészmérnök, Eric Clapton angol zenész, Eric Knight angol író, Molnár Erik magyar politikus, Karl Erik Böhn kéziladba edző, Skrapits Erik énekes, Vörös Erik viking hajós, Grönland felfedezője.

Vörös Erikre, vagy eredeti nevén Erik Torvalddsonra a X. század végének híres vikingjére ma azt mondanánk, jócskán volt priusza. Mielőtt felfedező lett a norvég származású hajós, száműzték gyilkosság miatt Izlandról. Egyébként azért élt ott a családjával, mivel már apját is emberölés miatt elűzték Norvégiából és ott telepedtek le. Aztán mikor Eriknek is mennie kellett, elindult felfedezőútra és végül ennek köszönhető, hogy megtalálta Grönlandot. Ott két települést alapított. Néhányan a telepesek közülük a hideg miatt visszamentek Izlandra, a többiek titokzatos módon eltűntek.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Keresztrejtvény – 16.01.14. Hogyan írjuk helyesen: makett vagy maket? Mikor van Botond névnap? Mikor van Ádám névnap? Mi a különbség a részegség és az alkoholmérgezés között? Hogyan írjuk helyesen: 1-gyel vagy 1-el? Augusztus 11. – miről nevezetes? Július 29. – miről nevezetes? Mikor van Ödön névnap? Mikor van Benedek névnap?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.