Mikor van Ditmár névnap?

Május 17-én.

Ditmár névnap - Gabriel Byrne Dittmar Rigule szerepében

Gabriel Byrne Dittmar Rigule szerepében

Valamint január 2-án.

Germán eredetű név, nép + híres jelentéssel.

Franciául, angolul, olaszul Ditmar németül Dietmar.

Híres Ditmárok: Ditmár salzburgi érsek csapataival Magyarország területére akart benyomulni 907-ben, hogy a magyarok portyázásainak véget vessen. Pozsony alá ért a három fegyveres oszlop. A magyarok az elkülönített hadoszlopokat egyenként támadták meg. Először Ditmár érsek csoportját, augusztus 8-án. Gyorsan benyomultak a táborukba, majd hamar vissza is vonultak, miközben hátrafelé nyilazással tartóztatták fel az őket üldözőket. Két nap után újabb nagy rohamot intéztek ellenük, ami a magyarok sikerével végződött.

Egy kitalált Ditmár: Dittmar Rigule, akit Gabriel Byrne alakított a Bennfentes játék című filmben.

Dittmár Roland és Németh Ágnes komikus duója:

És egy Ditmár, akire nem vagyunk olyan büszkék: Dietmar Clodo német férfit, aki bombagyáros becenéven vált hírhedté  10 évre ítélték Magyarországon, majd hazájába került, ahol 2005-ben szabadult.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hogyan írjuk helyesen: mélyít vagy méjít? Mikor van Tiborc névnap? Milyen lesz az idő? Mi a különbség a GDP és GNP között? Mikor van Izsó névnap? Mikor van Leila névnap? Hogyan írjuk helyesen: ítélőképesség vagy itélőképesség? Szeptember 26. – miről nevezetes? Mi a címe a képnek? Március 5. – miről nevezetes?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.