Mikor van Ditmár névnap?

Május 17-én.

Ditmár névnap - Gabriel Byrne Dittmar Rigule szerepében

Gabriel Byrne Dittmar Rigule szerepében

Valamint január 2-án.

Germán eredetű név, nép + híres jelentéssel.

Franciául, angolul, olaszul Ditmar németül Dietmar.

Híres Ditmárok: Ditmár salzburgi érsek csapataival Magyarország területére akart benyomulni 907-ben, hogy a magyarok portyázásainak véget vessen. Pozsony alá ért a három fegyveres oszlop. A magyarok az elkülönített hadoszlopokat egyenként támadták meg. Először Ditmár érsek csoportját, augusztus 8-án. Gyorsan benyomultak a táborukba, majd hamar vissza is vonultak, miközben hátrafelé nyilazással tartóztatták fel az őket üldözőket. Két nap után újabb nagy rohamot intéztek ellenük, ami a magyarok sikerével végződött.

Egy kitalált Ditmár: Dittmar Rigule, akit Gabriel Byrne alakított a Bennfentes játék című filmben.

Dittmár Roland és Németh Ágnes komikus duója:

És egy Ditmár, akire nem vagyunk olyan büszkék: Dietmar Clodo német férfit, aki bombagyáros becenéven vált hírhedté  10 évre ítélték Magyarországon, majd hazájába került, ahol 2005-ben szabadult.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Mikor van Lukács névnap? Hogyan írjuk helyesen: jól van vagy jólvan? Hogyan írjuk helyesen: ellenfél vagy elenfél? Milyen eszközön netflixezhetek? Mikor van Salamon névnap? Hogyan írjuk helyesen: kapcsol vagy kapcsól? Hogyan írjuk helyesen: dáridó vagy dárido? A nap, amikor a Queen magyar népdalt játszott Hogyan írjuk helyesen: megígér vagy megigér? Illem az uszodában: hogyan osztoztok többen egy sávban?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.