Mikor van Dániel névnap?

Mikor van Dániel névnap?

Dániel névnap: július 21.

 

A Dániel név eredete, jelentése

Héber eredetű férfinév, amelynek jelentése: Isten a bírám.

Híres Dánielek

Berzsenyi Dániel költő, Gryllus Dániel zeneszerző, Gyurta Dániel úszó, István Dániel rádiós-, televíziós müsorvezető, Torres Dániel zenész, énekes, Varró Dániel költő, Daniel Craig angol színész, Daniel Radcliffe angol színész.

Gyurta Dániel
Gyurta Dániel (Kép: Fotocentral)

Botrányosnak kikiáltott versével szerzett magának 2014-ben kétes hírnevet Varró Dániel, akinek Hat jó játék kisbabáknak című költeménye az ötödikes tankönyvben jelent meg. Az írás miatt volt például, aki leelmebetegezte, akadt, aki a gyerekei egészségét féltette. A gyerekek viszont szeretik a verseit, első kötete Bögre úr címmel még 2001-ben jelent meg, s azóta még három követte. A versírás mellett műfordítóként is dolgozik. Drámafordításait és egyéb színházi munkáit számos budapesti és vidéki színház tűzte műsorára.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?

Mikor van Franciska névnap? Hogyan írjuk helyesen: bújócskázik vagy bujócskázik? Ki építette az Országházat? Hogyan írjuk helyesen: kívül vagy kívűl? Hogyan írjuk helyesen: kossuthi vagy koshuti? Mi a soviniszta szó jelentése? Meddig élt kopjadarabbal a fejében Baksa Márk? Hogyan írjuk helyesen: csúnyít vagy csunyít? Hogyan írjuk helyesen: abszolút vagy abszolult? Hogyan írjuk helyesen: lejjebb vagy lejebb?