Mikor van Cézár névnap?

Február 25-én.

Cézár névnap - jelentős kutyanévnap

A Cézár névnap nem csak az emberek hanem sok kutya számára is ünnep.

Valamint január 12-én, március 25-én, április 15-én, augusztus 27-én és 29-én, szeptember 25-én.

Latin-etruszk eredetű férfinevünk a Caesar családnévből származik. Jelentése hosszú, dús hajú vagy metszett, vágott. Olasz változata Cesare.

Női párja Cezarin. Jelentős kutyanévnap is.

Híres Cézár: Caius Julius Caesar római hadvezér, consul, politikus, Cesare Jonni olasz nemzetközi labdarúgó-játékvezető, César Franck francia zeneszerző, orgonaművész, César Sánchez spanyol válogatott labdarúgó, Caesar-kód ismert titkosírás, Cézár saláta, Cézár-ház Sopron.

Cézár névnap - Julius Caesar szobraVeni, vidi, vici. – Jöttem, láttam, győztem! Ennyit üzent Caesar a senatusnak a Zelai csata után. A köztársaság felszámolása, a császárság létrehozása volt a célja.

Si vis pacem, para bellum!. – Ha békét akarsz, készülj a háborúra!

Cras legam. – Holnap elolvasom. Mondta Caesar, amikor a halála napján egy cédulán figyelmeztették a tervekről. Állítólag epilepsziás rohamok gyötörték és nem foglalkozott az ellene készülő merénylettel.

Et tu, mi file, Brute? – Te is fiam, Brutus? (Shakespeare). Brutus szúrta le Caesart, aki később öngyilkos lett.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap? 

 

Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hogyan írjuk helyesen: higgye vagy higgye? Mi a címe a képnek? Mikor van Kamélia névnap? Keresztrejtvény – 10.23. Keresztrejtvény – 16.10.14. Virsli fagyasztása: hogyan fagyasztható, meddig ehető a virsli? Hogyan írjuk helyesen: rugdalózó vagy rúgdalózó? Hogyan írjuk helyesen: kulturális vagy kultúrális? Agytorna 40. forduló Április 7. – miről nevezetes?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.