Mikor van Bernát névnap?

Május 20-án.

Bernát névnap - bernáthegyi kutyakölyök

Bernáthegyi kutyakölyök

Valamint június 15-én, július 3-án és 24-én, augusztus 19-én és 20-án, szeptember 28-án.

Germán eredetű név, erős, mint a medve jelentéssel.

Németül Bernhard, franciául Bernard.

Híres Bernátok: Tihanyi Bernát vízilabdázó, Bernard Placidus Johann Nepomuk Bolzano filozófus, matematikus, Bernardo Bertolucci filmrendező. George Bernard Shaw drámaíró. 1925-ben irodalmi Nobel-díjat kapott.

Kapkod, mint Bernát a mennykőhöz (ménkűhöz) közmondás jelentése az lehet, hogy gyorsan odanyúlkál. De vajon ki volt Bernát? Azt az értelmezést lehet róla találni, hogy egy világcsaló volt, aki a mutatványáért sok pénzt szedett össze, majd meg akart lógni, miközben mennykőütést utánzott. A bíró azonban megverette. Amíg ütlegelték, addig kapkodott a fenekéhez, mint a mennykőhöz. “Majd adok én neked mennykövet!” -mondta a bíró.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hogyan lehet a hóba rajzolni? Hogyan írjuk helyesen: bíróság vagy bírósság? Hogyan tudom megbecsülni a vérem alkoholszintjét? Hogyan írjuk helyesen: majonéz vagy majonnéz? Hogyan írjuk helyesen: lepapíroz vagy lepapiroz? Mit jelent a bordal? Hogyan írjuk helyesen: kísér vagy kisér? Mióta ünnep november elseje? Hogyan írjuk helyesen: hegesztő vagy heggesztő? Mi a címe a képnek?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.