Mikor van Bernadett névnap?

Február 18.

Bernadett nap - Gregor Bernadett

Gregor Bernadett

A Bernadett germán eredetű név, a Bernát francia eredetű férfi név női alakja és azt jelenti, erős, mint a medve.

Bernadett névnap - Bernadett PetersHíres Bernadettek: Budai Bernadett, a második Gyurcsány-kormány és a Bajnai kormány kormányszóvivője, Gregor Bernadett színésznő, Heidum Bernadett, Európa-bajnok magyar rövidpályás gyorskorcsolyázó, Bernadette Peters amerikai színésznő (Silent Movie, Annie, Pink Cadillac, Alice Fotó: lev radin / Shutterstock.com), Vágó Bernadett musical énekes, Wiedemann Bernadett opera-énekesnő, Zágor Bernadett válogatott labdarúgó.

A 2000-es években a Bernadett a 46-76. leggyakoribb női név

Gregor Bernadett 1972. május 1-jén született, Gregor József operaénekes lánya, jelenleg az Új Színház társulatának,- és 2008-tól a Tornádó nevű együttesnek is a tagja. Számos színházi szerep és jónéhány film és sorozat szereplője. 2005-től 2009-ig a TV2 Jóban Rosszban című népszerű szappanoperájában is láthatták a rajongók, de sok más mellett szerepelt egy-egy epizód erejéig a Kisváros és a Szomszédok című sorozatban is. Magánéletét nem éppen a nyugalom és az állandóság jellemzi, gyakran kerül bulvárlapok, magazinok és internetes oldalak címoldalára, legutóbb például 2014 nyarán, mikor negyedik házasságát kötötte az akkor 42 éves színésznő, Szarvas Attilához ment hozzá. Gregor Bernadett sosem áltatta férjeit és mindig volt mersze kilépni a kapcsolatból, ha úgy érezte, az már nem ad többet neki. Érdekes, hogy apja, Gregor József is négyszer házasodott, persze Bernadett még megelőzheti őt ebben. Első férje egy orvos volt, őt követte Gát György rendező és Somogyi István a negyedik házasságkötése előtt.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hogyan írjuk helyesen: boríték vagy boriték? Hány háromszöget találsz a képen? Péntek 13 – minden évben van? Hogyan írjuk helyesen: Linuxszal vagy Linuxal? Hogyan írjuk helyesen: idős vagy idöss? Február 1. – miről nevezetes? Február 18. – miről nevezetes? Hegedűs családnév – mi az eredete, jelentése? Mikor van István névnap? Hogyan írjuk helyesen: kürtöl vagy kűrtöl?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.