Mikor van Arnold névnap?

Június 18.

 

Arnold névnap - Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger (Fotó: Thinkstock)

 Valamint július 18-án és december 1-jén.

A germán Arnwald névből származik, amelynek elemei sas és uralkodó jelentésűek. Az Arnold 2003–2004-ben és 2006-ban a 92-98. leggyakoribb férfinév volt 

Híres Arnoldok: Arnold Schwarzenegger színész, politikus, Arnold Ruge német író, Arnold von Siemens német vállalkozó, Arnold Zweig író, Bordács Arnold, az Ének iskolája indulója, Arnold mesehős, Gross Arnold grafikus, Arnold Palmer golfozó,

Ismertségét A múmia és A múmia visszatér című filmeknek köszönheti Arnold Vosloo, aki a gonosz Imhotepet játszotta. Később több filmben szerepelt és felbukkant televíziós sorozatokban is, többek között a 24 című népszerű sorozat negyedik évadjában Habib Marwan terroristavezért alakította. A dél-afrikai származású Arnold Vosloo mindezek mellett több videojátéknak is kölcsönözte a hangját.

Négyszeres Mr Universe győztes, hollywoodi világsztár, sikeres üzletember, Kalifornia egykori kormányzója Arnold Schwarzenegger. Arnold 2012-ben megjelent önéletrajzi könyvében bevallotta, hogy gyerekként kéregetéssel is szerzett pénzt. A legtöbben a Terminátor filmek főszereplőjeként ismerték meg őt. 2014-ben házassági válságával, hűtlenségével, és balkézről született gyerekével volt tele a sajtó. Feleségével 3,5 évnyi huzavona után sikerült megegyezniük a 96 milliárd forintos vagyon elosztásáról. 2015 júliusában kerül a mozikba az új Terminátor-filmje, melynek címe: Szabotázs.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hogyan írjuk helyesen: biztosan vagy biztossan? Hogyan írjuk helyesen: hagyjátok vagy haggyátok? Keresztrejtvény – 16.01.09. Mi volt a feladata egy III/III-as ügynöknek? Október 7. – miről nevezetes? Hogyan írjuk helyesen: betűz vagy betüz? Mikor van Genovéva névnap? Keresztrejtvény – 16.10.06. Keresztrejtvény – 16.05.27. Agytorna 22. forduló: mi van a képen?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.