Mikor van Aranka névnap?

Február 8.

aranka

 aranka (cuscuta)

Latin–magyar név, az arany szó kicsinyítőképzős származéka, az Aurélia magyarítása.

Magyarországon ritka, a 2000-es években nem található az első 100 legnépszerűbb női név között. Itt a 100 legnépszerűbb lány és női név.

Híres Arankák: Halász Aranka színésznő, Hegyi Aranka operett-primadonna, Karinthy Frigyes szerelme Böhm Aranka, Paraoánu Aranka válogatott labdarúgó, W. Sulyok Aranka költő, grafikus, Veresné Lengyel Aranka testépítő (képünkön lejjebb), Rónai Aranka Playboy modell.

Lengyel Aranka Fitness 2000

A 27 éves Böhm Aranka 1920-ban egy szánkóbaleset miatt szobafogságra volt ítélve. Barátnőivel telefonbetyárkodással szórakoztatták magukat. Az Újságíró Kört tárcsázták, és írókat kértek a telefonhoz. Így indult Karinthy Frigyes és a gyönyörű lány szerelme, és házassága. Folytonos veszekedéseik és nagy kibéküléseik a nyilvánosság előtt zajlottak. Arankának a férfiak nehezen tudtak ellenállni: Ady is a szeretői közé tartozott, később pedig a fiatal Déry Tibor is, ám férje kicsapongásait nehezen tűrte. A házaspár 18 évig marta egymást és Karinthy halála is egy veszekedésükhöz köthető. Siófokon nyaraltak, ahol az író szürcsölte a kávéját, amiből hatalmas veszekedés lett. Karinthy felment a szobájába, és egy óra múlva agyvérzésben meghalt. Aranka élete végégig magát vádolta. Még hat évet élt, Auschwitzban végezték ki.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Illik-e páros szál virágot ajándékozni? Június 2. – miről nevezetes? Hogyan írjuk helyesen: nyitvatartási idő vagy nyitva tartási idő? Hogyan írjuk helyesen: pulóver vagy pullóver? Mit mér az alkoholszonda? Mikor van Angéla névnap? Agytorna 46. forduló Mikor van Hermina névnap? Keresztrejtvény – 16.05.19. Hogyan írjuk helyesen: közvetlenül vagy közvetlenűl?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.