Mikor van Antal névnap?

Január 17-én, június 13-án.

Antal névnap - Páger Antal

Páger Antal

Valamint még július 5-én is.

Latin eredetű név, herceget, fejedelmet, elöljárót jelent.

Franciául és olaszul Anthony, angolul Antony, németül Anton vagy Antonius. Január 17. Remete Szent Antal napja, míg június 13. pedig Páduai Szent Antal napja.

Híres Antalok: Antal Imre zongoraművész, színész, humorista, Páger Antal színművész, Rogán Antal politikus, Szerb Antal író, irodalomtörténész, Anthony Hopkins színész.

Remete Szent Antalt a háziállatok és a beteg emberek védőjének tartják, azon belül is a bőrbetegekének. A kosárfonók is védőszentjükként tisztelhetik. Páduai Szent Antal többek között a várandós nők és a szegények védőszentje is. Magyarország templomaiban megtalálható a szobra, előtte egy persely. Az ebbe kerülő pénzből a szegényeket segítik.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Mikor van Árpádina névnap? Ötöslottó nyerőszámok a 41. játékhéten 2016-ban Agytorna 13. forduló: mi van a képen? Hogyan írjuk helyesen: izé vagy ízé? Agytorna 228. forduló 2015. január 10. munkanap vagy szabadnap? Mikor van Kunigunda névnap? Hogyan írjuk helyesen: földre vagy főldre? Keresztrejtvény – 16.09.23. Mikor van Jeromos névnap?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 1 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

  1. Páduai Szent Antal (1195–1231) népünk lelkendező szóhasználatában Csudatévő Pádvai Szent Antal, sőt Szent Antalka a ferencrend tagja, az Egyház fő alamizsnásmestere. Segítségéért hívők és hitetlenek, katolikusok és más valláshoz tartozók egyaránt könyörögnek. Páratlan népszerűségéért igazán a világ szentje. XII. Pius az Ecclesiae sanctae humen kezdetű bullájával az egyháztanítók közé iktatta (1946).”