Mikor van Annamária névnap?

Július 1.

 

Héber – görög – latin eredetű női név az Anna és a Mária nevek összetétele. Jelentése: kegyelmezett.

Híres Annamáriák: Cseh Annamária modell, Dancs Annamari énekesnő, Detre Annamária színésznő, Prókai Annamária magyar színésznő, Sánta Annamária színésznő, Szalai Annamária politikus.

Tizenhét évesen megnyerte a Supermodell of the World világdöntőjét, majd New Yorkban, Milánóban, Barcelonában, Tokióban és Párizsban modellkedett Cseh Annamária, aki többek között fellépett Valentino, Yves Saint-Laurent, Coco Chanel, a Gucci, Dolce & Gabbana és Armani divatbemutatóin is. Első házassága a nála 34 évvel idősebb Kovács Lajos színésszel alig hét hónapig tartott, 2006-ban kimondták az igencsak botrányosra sikeredett válásukat: Kovács Lajos azt hangoztatva adta be a válókeresetet, hogy a törékeny, 55 kilós modell verte és rugdosta. Később Londonba költözött és új férjétől egy kislánya született, ám továbbra is modellkedik és a színészetet is kipróbálta.

 Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?

Hogyan írjuk helyesen: perdít vagy perdit? Mikor van Anasztázia névnap? Szokott a harkály menyétet szállítani a hátán? Hogyan írjuk helyesen: perpetuum mobile vagy perpetum mobile? Megváltoztattam az email címemet, és eltűntek a Jóságpontjaim – mit tegyek? Hogyan írjuk helyesen: 8-cal vagy 8-al? Hogy hívják a Startlap kabalafiguráját? Hogyan írjuk helyesen: muszáj vagy muszály? Mikor van Dömötör névnap? Hogyan írjuk helyesen: hevítő vagy hevitő?