Mikor van Anita névnap?

Június 2.

Anita névnap - Ábel Anita

 Ábel Anita

A héber eredetű Anna spanyol változatának becézett alakja, jelentése: kegyelem, könyörület.

Híres Aniták: Ábel Anita színésznő, Böhm Anita színésznő, szinkronhang, Deutsch Anita színésznő, Görbicz Anita kézilabdázó, Kulcsár Anita kézilabdázó, Sárközi Anita énekesnő, Tornóczky Anita műsorvezető.

A Dunaferr és a 165-szörös magyar válogatott olimpiai ezüstérmes kézilabdázója volt Kulcsár Anita, aki 2005-ben, mindössze 28 évesen vesztette életét autóbalesetben. A hókásás úttestről kicsúszott és fának ütközve állt meg a Velencét Pusztaszabolccsal összekötő úton, autója, egy VW Golf az ütközés után kigyulladt és teljesen kiégett. Halála után a Világ legjobb női kézilabdázója díjat is Kulcsár Anitának ítélte a Nemzetközi Kézilabda-szövetség. Férjével, Káldi Andrással már kisbabát szerettek volna, ám a tragédia közbeszólt.

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Hogyan írjuk helyesen: piktogram vagy piktogramm? Hogyan írjuk helyesen: idegen vagy ídegen? Miért pusztul a puszpáng (buxus) Magyarországon, és mi a megfelelő védekezés a kártevők ellen? Hogyan írjuk helyesen: színpad vagy szímpad? Keresztrejtvény – 16.03.05. Mikor van Klementina névnap? Melyek a török eredetű magyar szavak? Augusztus 21. – miről nevezetes? Március 12. – miről nevezetes? Január 5. – miről nevezetes?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.