Mikor van Angéla névnap?

Május 31-én.

Angéla névnap - Angelina Jolie

Angelina Jolie
(Fotó: Thinkstock)

Valamint: január 4-én, január 27-én, június 1-én, július 21-én.

Szép női nevünk jelentése az angyali, angyalhoz hasonló Angela görög-latin szóból ered.

Változata még az Angelika, Angelina nevünk is. Magyar megfelelői is önálló névnapok: Angyal, Angyalka.

Fiú megfelelője: Angelusz

Híres Angélák: Angela Merkel német kancellár, Császár Angéla színésznő, Szent Angéla, Angelina Jolie színésznő, Folignói Boldog Angéla olasz egyházi írónő, ferences rendi apáca, Angela Bassett színésznő.

Angela Merkel
Angela Merkel (Fotó: 360b / Shutterstock.com)

Angela Merkel az egyik legbefolyásosabb nő a világon, politikus, keletnémet és természettudós. Doktori disszertációját kvantumkémiából írta. Politikai pályája a berlini fal leomlása után kezdődött 1989-ben. Először szóvivő, Bundestag képviselő majd nőügyi miniszter lett a kereszténydemokrata párt színeiben. A környezet- és természetvédelem területén is dolgozott miniszterként. Pártelnök, frakcióvezető majd kancellár. Elnöki Szabadságérmet kapott Barack Obamától 2011-ben. 2014-ben a The Times az év emberének választotta.

 

Ez is érdekelhet:
Milyen névnap van ma és holnap?Címkék:

Jobban tudom!

Válogatás a bejegyzések közt

Mi a címe a képnek? Mikor van Gergely névnap? Keresztrejtvény – 16.05.27. Mennyi egy töketlen fecske maximális repülési sebessége? Keresztrejtvény – 10.24. A Tesco lázadói Melyik dalt játszotta le az MTV (Music Television) legelőször? Balogh családnév – mi az eredete, jelentése? Mikor van Larissza névnap? Agytorna 9. forduló: mi van a képen?

Neked mi a véleményed?

Hozzászólások: 0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.